İngiltere'nin kuzeyindeki Manchester Arena konser salonunda ABD'li müzisyen Ariana Grande'nin konseri sırasında patlama meydana geldi.

 

Görgü tanıkları, büyük bir patlama sesi duyduklarını ve izleyicilerin panik halinde salondan çıktığını aktararak, olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulansın gelip gittiğini ifade etti.

 

22 ÖLÜ, 50 YARALI

Manchester polisi 22 kişinin hayatını kaybettiğini 50 kişinin de yaralandığını açıkladı.

 

 

''OLAY TERÖR SALDIRISI OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR''

Manchester polisinden yapılan açıklamaya göre, olay terör saldırısı olarak değerlendiriliyor. Manchester polisinden bölgedeki gelişmelerle ilgili yapılan açıklamada, kentin kuzeyindeki Manchester Arena konser salonunda ABD'li müzisyen Ariana Grande'nin konserinin bitiminde dün yerel saatle 22.35'te (TSİ 00.35) patlama yaşandığı iddiaları üzerine polisin olay yerine çağrıldığı belirtildi. Olayın terör saldırısı olma ihtimali üzerinde durulurken İçişleri Bakanlığı yetkilileri acil toplandı.

 

METRO DURAĞI KAPATILDI

Arena yakınlarında bulunan Manchester Victoria metro durağının ise kapatıldığı bildirildi. Manchester polisi, olayda ölü ve yaralılar olduğunu teyit etti ve 'bölgeden uzak durulması' uyarısında bulundu. Patlamada hayatını kaybedenlerin çoğunun 13-18 yaş aralığında olduğu iddia edildi.

 

''KAPININ ÖNÜNDE ÇOK BÜYÜK BİR PATLAMA OLDU''

Görgü tanığı: "Dışarı çıkıyorduk kapının önünde çok büyük bir patlama yaşandı herkes çığlık atıyordu" dedi.

 

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ

Olayın gerçekleştiği Manchester Arena, Avrupa'nın en büyük kapalı gösteri salonu. 1995 yılında açılan salonda 21 bin kişi konser ve spor gösterilerini aynı anda izleyebiliyor.

 

 

''SON ŞARKIYI OKUDU PATLAMA OLDU''

İngiliz basınına konuşan diğer bir görgü tanığı ise, "(Ariane Grande) Son şarkısını bitirdi ve büyük bir patlama sesi duyduk. Tek hatırladığım herkesin koşarak kaçtığıydı.'' dedi.

 

GEÇEN YIL STADYUM BOŞALTILMIŞTI

Geçen yıl bu günlerde M.United-Bournemouth maçında terör saldırısı şüphesiyle stadyum boşaltılmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim