Bitlis'in Güroymak ilçesinde kış aylarında manda ve atların temizlendiği kaplıcalar, fotoğraf tutkunlarından yoğun ilgi görüyor.

 

Budaklı köyünde bulunan ve 40 derece sıcaklıktaki suyuyla özellikle yaz döneminde şifa arayan yerli ve yabancı turistleri ağırlayan kaplıcalarda, vatandaşlar kışın manda ve atlarını temizliyor. Kış mevsiminin çetin geçmesi nedeniyle köyde ahırlardan çıkamayan hayvanlar, sahipleri tarafından temizlenmek için belirli aralıklarla kaplıcaya götürülüyor. Hayvanlarıyla kaplıcaya giren vatandaşların oluşturduğu görüntü, fotoğraf tutkunlarının dikkatini çekiyor. 

 

Kaplıcaları görmek için şehir dışından bölgeye gelen 24 kişilik fotoğraf kulübü üyeleri, tarihi ve doğal güzellikleri yakından görüntüleme imkanı buldu. Fotoğraf sanatçısı Recep Karabulut, İstanbul'dan bölgeyi görmek için geldiklerini söyledi. Kars'tan başlayan yolculuklarının Van ve Bitlis ile devam ettiğini kaydeden Karabulut, güvenlik olarak herhangi bir problemin bulunmadığını anlattı. Karabulut, "İstanbul'dan buraya kadar geldik. Bölge her ne kadar soğuk olsa da doğası çok güzel. 3 gündür gördüğümüz dostluk, misafirperverlik çok üst düzeyde. Hiçbir sıkıntı yaşamadık." diye konuştu.

 

Kaplıcaya ulaşmak için karda 2,5 kilometre yürüdüklerini ancak buna değdiğini kaydeden Karabulut, "Burada yeni dostluklar edindik. Çok memnun kaldık. Çocukların halini ilk gördüğümde üzüldüm ancak baktım ki çok mutlular. Çok farklı bir doğa ve duygu. Dışarıda kar, içeride çocuklar suda yüzüyor." dedi. Sibel Alkan ise bölgeyi çok merak ettiğini dile getirdi. Değişik duygular yaşadığını belirten Alkan, "Sıfırın altında seyreden bir havada bayağı yürüdük. Sonunda saçlarım, kaşlarım, hatta kirpiklerim bile buz kesti. Çok üşümeme rağmen mutluyum. İyi ki gelmişim." diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim