Mardin Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü  araçla saldırı düzenlendi. Bomba yüklü aracın emniyetin önünde patlatılması sonrası saldırganlar ve güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Saldırıda 1 polisin şehit olduğu 2 sivil hayatını kaybetti, 30'dan fazla kişi de yaralandı.  

 

ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Edinilen ilk bilgilere göre,  Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Lojmanların da olduğu müdürlük önünde bomba büyük bir gürültü ile patladı. Yaralıların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralananlar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Patlama sonucu beş katlı bir bina tamamen enkaza döndü, çevredeki diğer binalarda büyük hasar oluştu. Yaralılardan bazıları kaldırıldıkları Midyat Devlet Hastanesindeki ilk  müdahalenin ardından çevre illerdeki hastanelere sevk edildi. Bölgeye, AFAD ekipleri de gönderildi.

 

ÇATIŞMA ÇIKTI 

Patlama sonrası saldırganlar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkarken, ilçeye Mardin'den takviye birlikler sevkedildi.

 

BAŞBAKAN AÇIKLADI; 3 KİŞİ HAYATANI KAYBETTİ

Başbakan Binali Yılıdırım Midyat'taki saldırıya ilişikin açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım,saldırıda bir polisin şehit olduğunu, 2 sivilin hayatanı kaybettiğini 30'dan fazla kişinin de yaralandığını dile getirdi. 

 

BAŞBAKAN AÇIKLADI

Başbakan Yıldırım, Midyat saldırısını PKK'nin yaptığını  açıkladı. 

 

BAHÇEYE GİRMEYE ÇALIŞTI 

DHA muhabiri Felat Bozarslan'ın CNN Türk'te katıldığı yayında verdigi bilgiye göre Batman yönünden gelen bomba yüklü araç emniyetin bahçesine girmek isterken güvenlik nedeniyle konulan bariyelere çarparak patladı. Bozarslan bomba yüklü aracın  minibüs tipi bir araç olduğunu söyledi. Binada ve çevredeki araçlarda yangın çıktı. Çıkan yangın müdehale sonrası söndürüldü. Bölgede polis dışında diğer kamu kuruluşlarının da lojmanlarının bulunduğu belirtilirken, terör uzmanlarının ilçeye gönderildiği belirtiliyor.  

 

DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI 

DHA muhabiri Felat Bozarslan Sağlık Bakanlığı'nın il genelinde çalışan doktorları görev başına çağırdığını söyledi. Güvenlik kaynaklarının patlamada yarım tona yakın patlayıcının kullanıldığı bilgisini verdiğini dile getirdi.

 

ERDOĞAN, SALDIRIYI LANETLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Midyat'taki saldırıyı lanetledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'in Midyat  ilçesinde emniyet güçlerini hedef alan bombalı saldırıya ilişkin yetkililerden  bilgi aldı.  Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak olay hakkında bilgi aldı. Saldırıyı lanetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, gelişmeleri yakinen takip ettiği, bu çerçevede Mardin Vali Yardımcısı Erkan Çapar ile de bir telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

 

YAYIN YASAĞI GELDİ 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Mardin'in Midyat ilçesinde meydana  gelen patlamayla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.

 

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim