Açığa alınan öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmenler mi geliyor sorusuyla ilgili MEB Müsteşarı Yusuf Tekin açıklama yaptı. Tekin, "Eğer bu talebe hükümetimiz pozitif cevap verirse sözleşmeli öğretmen ile bu konudaki açığımızı kapatmayı planlıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, bakanlığa bağlı faaliyet gösteren ve "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"dan haklarında işlem başlatılan 800'e yakın özel okulla ilgili kapatma kararı uygulandığını belirterek, "Yargı kararıyla kayyumlara devredilen okullar da ilave edildiğinde hemen hemen bu yapıya ait bütün okullar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kontrol altına alınmış olacak." dedi.

 

BAKANLIK DERSHANE SÜRECİNDE MÜCADELE ETTİ

Tekin, CNN Türk televizyonundaki canlı yayında, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığında yürütülen işlemlere ilişkin soruları yanıtladı.

Açığa alınan öğretmenlere ilişkin bir soru üzerine Tekin, Bakanlık olarak terör örgütü olduğu bilinen yapıya karşı 2013'de başlayan dershanelerinözel okullara dönüştürülmesi sürecinden beri bir mücadele yürütüldüğünü anlattı.

 

 

AÇIĞA ALINANLAR YERİNE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN GELECEK

Milli Eğitim Bakanlığına emanet edilen çocuklara kimsenin terör örgütlerinin, siyasi ideolojilerinin propagandasını yapamayacağının altını çizen Tekin, bunu engellemek için bu tür çalışmalarıyla bilinen öğretmenleri ayıklamış olacaklarını belirtti. Bu yıl sözleşmeli öğretmen atanmasına ilişkin TBMM'de kanun tasarısı bulunduğunu dile getiren Tekin, "Eğer bu talebe hükümetimiz pozitif cevap verirse sözleşmeli öğretmen ile bu konudaki açığımızı kapatmayı planlıyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim