Van’ın Özalp ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

 

Özalp Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Özalp Ağabey Özbey Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mahşuk Sönmezsoy'un, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Mehmet Akif Ersoy'un hayatıyla ilgili sinevizyon gösterisi sunuldu. Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin okunduğu programda, ‘İstiklal Marşı'nın Doğuşu’ adlı oyun sahnelendi. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Vardar, kurum amirleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı program, daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

 

BAŞKALE'DE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

Van'ın Başkale ilçesinde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97'nci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi. Başkale Tepebaşı İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrencilere tarafından şiirler okundu, oratoryo gösterileri sunuldu. Slayt gösterimi ile devam eden program, daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

 

Programa, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilli Abdulselam Öztürk, Cumhuriyet Savcısı Engin Kahraman, İlçe Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Selman Belgin 4'üncü Hudut Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Mehmet Köylü, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

 

VAN'DA MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

Van’da Kazım Karabekir Anadolu Lisesi tarafından "12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü" çerçevesinde bir program düzenlendi. Van Devlet Tiyatrosunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve öğrenciler tarafından Şair Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin seslendirilmesi ile devam eden programda, Ömer Yurtsever isimli öğretmen günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Oratoryo ve tiyatro gösterisinin sunulduğu program, daha önce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

 

Programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 97'NCİ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Van’ın Muradiye ilçesinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 97'nci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Programda konuşma yapan İlçe Kaymakamı Harun Yücel, İstiklal Marşı’nda belirtildiği gibi bu toprakların yedi düvele karşı savaşarak kazanıldığını vurgulayarak, "Başka bir ülkede bunu başaracak bir millet yoktur. Ama inanıyorum ki bu millet İstiklal Marşı ile değil, medeniyete katkılarıyla, büyük bir ekonomi olması ve büyük bir millet olarak adını duyuracaktır. Allah bu vatan, bu millet için canını veren, kanını döken tüm askerlerimize rahmet eylesin. Savaş koşulları altında yazılan ve derin bir telkin gücü barındıran İstiklal Marşı'nın sözleri, yaklaşık bir asırdır her okunuşunda Türk milletinin, bağımsızlık sevdasını güçlü bir şekilde dile getirmesine vesile oluyor” dedi.

 

Lise öğrencileri tarafından İstiklal Marşı'nın kabulü ile ilgili tiyatro gösterimi ile devam eden program, daha önce düzenlenen ‘İstiklal Marşı’nı en güzel okuma’ yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Muradiye Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Harun Yücel, İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Murat Akyol, İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Murat Sönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Durmuş, kamu kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilisim