Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Kanun HükmündeKararnameye gerekli hükmü koyduk. Bütçekanundaki sınırlamalara tabii olmaksızın bu şekilde boşalacak kadrolara Bakanlar Kurulu kararıyla açıktan atama yapma imkanı getirdik" ifadelerini kullandı.

Boş olan kadrolara, işsiz kişilerin atanması "açıktan atama"olarak uygulanmaktadır.Yani genel olarak, herhangi bir kamu görevi olmayanların, memur kadrolarına atanması açıktan atamadır.

 

 

KPSS+MÜLAKAT ŞARTI

Bir kamu kurumunun nasıl açıktan atama yapabileceği yönetmeliklerde yer alıyor. KPSS yönetmeliğine göre, istisnalar dışında tüm kamu görevlerine atanabilmek için KPSS'ye girmek gerekiyor. KPSS'den sonra ise bazı kadrolara ÖSYM'nin yürüttüğü merkezi yerleştirmeyle, bazı kadrolara ise kurumların yürüttüğü KPSS + mülakat yöntemiyle personelalınıyor.

 

Açıktan atama: Boş olan ya da boşalan kadrolara yapılan atamadır. Her türlü atama, genel anlamda açıktan atama olarak kabul ediliyor.

Açıktan atama izni: Boş bulunan kadrolara atama yapabilmek için Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık tarafından verilen izin.

 

ATAMA NE ZAMAN YAPILACAK?

Boş olan kadrolara bağlı olan kuruluşlar atama tarihini belirliyor. Kurumlar adet olarak ellerinde olan atamaları istediği şekilde kullanır. Kimisi 10 gün ilana çıkıp kurumsal olarak alabilir, kimisi 2016-2 Kasımdönemi için DPB’ye bildirimde bulunabilir, kimisi 40 gün sonra A grubu atamalara kontenjan ayırabilir, kimisi nakilde bekleyenlerideğerlendirebilir, kimisi sözleşmeli alacağım diyebilir, nitekim MEB boşalan öğretmen kadrolarına Eylül ayında sözleşmeli olarak atama yapacaktır.

Editör: TE Bilisim