Devlet memurlarının aylık maaşlarının belirlenmesinde kullanılan katsayılar 1 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olarak yüzde 5 oranında artacak, ancak net maaşlarda görülecek artış oranları yüzde 5’den az olacak.

Maaşların belirlenmesinde esas alınan katsayıların belli bir oranda artması, brüt maaştan yapılan kesintilerin maaş unsurlarına göre değişiyor olması nedeniyle, aylık net maaşı aynı oranda artırmıyor.

Öte yandan, devlet memurlarının aylık ödemelerinde esas alınan gelir vergisi oranlarının, ilgililerin gelir vergisi matrahına göre değişmekte olması, verilen zamların bazen net maaşı hiç etkilemediği durumlarla da karşılaşılabilmektedir.

 

 

2016 YILININ İKİNCİ ALTI AYINA İLİŞKİN MAAŞ ARTIŞI

Memur maaş katsayıları, 2016 yılının ikinci altı aylık dönemi için 1 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olarak yüzde 5 oranında artacak. Ancak, maaş zammı oranlarının net maaşa aynı şekilde yansımaması nedeniyle, memurların bu yıl 15 Temmuz’da alacakları aylık net maaşın miktarı, yılın ilk altı ayında aldıkları net maaş miktarına (yüzde15 gelir vergisi ile) göre yüzde 5’den daha az artacak.

 

Devlet memurlarının bazılarının 15 Temmuz’da alacakları (yüzde 15 gelir vergisi uygulanmış) zamlı net maaşın, 15 Haziran’da alınacak (yüzde15 gelir vergisi uygulanmış) net maaşlarına göre ne kadar artacağı konusunda bazı unvanlara göre şöyle:


KAYNAK-MEMUR HABER

Editör: TE Bilisim