Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sivas, Elazığ ve Kırklareli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in . üzerindeki dağlık alanlarında karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-), Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-) olması bekleniyor.

 

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz Kıyıları ve Güney Ege Kıyıları ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-) esmesi bekleniyor.

 

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, akşam saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Van çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-), Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim