Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Van Milletvekili adayı Ramazan Üçbaş, MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp ve beraberindekiler Ulupamir Mahallesinde yaşayan Kırgızları ziyaret etti.

 

Seçim çalışmaları kapsamında yoğun bir çalışma yürüten MHP Van Milletvekili adayı Ramazan Üçbaş, Van’ın Erciş İlçesine bağlı Ulupamir Köyünde yaşayan Kırgızları ziyaret ederek 24 Haziran’da yapılacak olan Başkanlık ve Milletvekili seçimleri hakkında bilgiler vererek kendilerine oy istedi. MHP Van Milletvekili adayı Ramazan Üçbaş ve beraberindeki heyet Ulupamir halkı tarafından yoğun ilgi ve sevgiyle köyün girşin'de karşılandı.

 

 

Köy meydanında Kırgız kökenli vatandaşlara seslenen MHP Van Milletvekili adayı Üçbaş, “Van’ımızın Erciş ilçesine bağlı bu güzide Köy halkımızı bağrımıza basarak kendimizden bildiğimiz ve hemşerimiz olan Kırgız Vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Sıkıntı ve sorunlarınızı dinlemek hem de yapılacak olan seçimler hakkında bilgiler vermek için bugün bu güzel köyümüzü de ziyaret etmek istedik. 300 hanelik köyde 1982 yılında Türkiye'ye getirilen Pamir Kırgızları ile hep beraber Barış ve Huzur dolu bir şekilde yaşamaktayız. Kırgızistan'dan Tacikistan'a, oradan Çin'e, sonra Afganistan, Rusya, Çin ve Pakistan’da bulunan 4500 metre rakımlı Pamir yaylasına göç eden 600 ailelik Pamir Kırgızları 1978 yılında Pakistan'a, oradan da Türkiye'ye göçmüşlerdir. Son olarak Van İlimizin Erciş İlçesine bağlı Ulupamir Köyümüzde 1987 yılından beri yaşayan ve hayvancılık yaparak geçinen köylü Vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Ben Van’ın bir evladı olarak sizlerden oy istemek için bugün burada sizlerin huzuruna çıktım eğer bu seçimlerde Milletvekili olarak seçilirsem sizlerin de bir evi Ankara’da olacak ve sizler için elimden geleni yapacağım. Doğu ilimizin güzide şehri olan Van ilimizde MHP’den bir Milletvekili çıkması demek terörün belinin kırılması demektir. Diğer partilerden de Milletvekili çıkacağı için bir rekabet ortamı oluşacaktır yani eğer sizlerin Ankara’ya işi düşerse sadece bir partinin kapısını çalmayacaksınız MHP olarak bizlerin de kapısını çalacaksınız ve bizlerde sizlerin bir kardeşi olarak kapımızı sonuna kadar açarak bütün imkânlarımızı seferber edeceğimizden emin olmanızı isterim” ifadelerini kullandı.

 

Yapılan konuşmanın ardından köy halkının sorunlarını dinleyen Üçbaş, seçimlerden sonra da kendilerini ziyaret edeceklerini söyledi. 

 

Editör: TE Bilisim