ŞEHRİVAN HABER

 

MHP’nin Van Milletvekili adayı Necdet Öztürkçü, 7 Haziran’da seçimi boykot etmeye hazırlanan Küressünniler ile ilgili şimdiye kadarki en çarpıcı değerlendirmede bulunarak Küressünni Derneği’nin Küressünnilerin bireysel görüşlerine gem vurduğunu belirterek, AK Parti’nin bu dönem bu aşireti kapıkulu askeri gibi gördüğünü belirtti. Öztürkçü; “Bu seçimleri çıkar ilişkilerine ters düştüğü için mi yoksa gerçekten Küresünnileri düşündükleri için mi boykot ettirmeye çalıştıkları sorusunun ister istemez herkesin aklına gelen bir soru.” Dedi.

 

Van’da 7 Haziran seçimlerinin önemli gelişmelerinden biri olan Küressünniler’in ‘Boykot’ kararı yankı bulmaya devam ederken, AK Parti tarafından liste dışı bırakılan Küressünniler tepkilerini sandığa yansıtmak için çalışmalara devam ediyor. AK Parti’nin milletvekili adaylığı yer vermemesinden sonra şimdiye kadarki en büyük tepkiyi ortaya koyan Küressünniler diğer partiler tarafından da davet almaya devam ediyor. Küresünniler Tarih ve Kültür Derneği bünyesinde oluşturulan bir platform ile hareket eden Küressünniler’in tepkisi devam ederken MHP’nin Van Milletvekili adayı Necdet Öztürkçü’den flaş bir değerlendirme geldi.

 

“DERNEK BİREYSEL GÖRÜŞLERE GEM VURUYOR!”

Enerji piyasasinin tanınmış isimlerinden MHP Milletvekili adayı Necdet Öztürkçü Küressünniler’in seçimi boykot kararına dair önemli bir açıklama yaptı. Öztürkçü Küresünniler Derneğin son dönemlerde bütünüyle bir siyasi kuruluş gibi hareket ettiğini belirterek, bu kararın MHP’ye ve diğer tüm partilere gönül vermiş Küresünnilerin bireysel görüşlerine gem vurduğunu belirtti.

 

O DERNEĞE ELEŞTİRİ

Tarih ve Kültür Araştırması maksadıyla kurulan derneğin kuruluş amacından saptırılarak farklı konuların ve çıkar odaklarının sözcülüğünü yaptığını ve bunun birçok Küresünni’yi üzdüğünün altını çizdi. AK Parti listesine alınmamış hepsi birbirinden kıymetli Küresünni aday adaylarının ve her bir Küresünni’nin çok değerli olduğunu belirten Öztürkçü sözlerine şöyle devam etti; “Milliyetçi Hareket Partisi 2007 ve 2011 yıllarında Küresünni adaylar Murat Koç’a ve Mustafa Kaçmaz’a 1.sırayı adaylığı verdi. Bu onuru MHP’den başka hiçbir siyasi parti tarafından bugüne değin Küresinniler’e vermedi. Ama boykot kararını alan dernek yöneticileri ve diğer bazı kişilerin o günlerde neden bu dayanışmayı göstermedi çok merak ediyorum!”

 

MHP’YE ZARAR VERMEYE ÇALIŞIYORLAR!

“Bu seçimleri çıkar ilişkilerine ters düştüğü için mi yoksa gerçekten Küresünnileri düşündükleri için mi boykot ettirmeye çalıştıkları sorusunun ister istemez herkesin aklına gelen bir soru. İşin özünde ise böylesi bir boykotla esas olarak Van’da bu seçimlerde büyük bir zafer kazanmaya hazırlanan ve birden çok milletvekili çıkarmaya muktedir olan MHP’ye zarar vermeye çalışma var.”

 

“KÜRESSÜNNİLER SANDIĞA GİDECEK”

Derneğin bu tutumunun devam etmesi durumunda AK Parti tarafından her genel seçim ve belediye başkanlıkları seçimlerinde yok sayılmış Küresünnilerin iyice itibarsızlaştıracağını “Kovsak da gitmiyorlar” tabirinin yerine getirilmiş olacağını, Küresünnilerin ”Kapıkulu” askeri gibi görülmeye devam edileceğini belirtti. Öztürkçü son olarak; “Dernek her ne açıklama yaparsa yapsın içinde Van sevdası olan, her vakit ezan sesi duymaya hasret, Van’ı vatanı bilmiş her Küresünni’nin sandığa gideceğine inanıyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilisim