ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ - Yusuf Talha Erkek 3 aylıkken (Serapral Pardisi) beyin felci teşhisi kondu ve 8 aylıkken dirençli epilepsi teşhisi kondu. 20 ay boyunca Ankara’da tedavi gördü ve tedavilerden sonuç alınamadı. Eylül 2016’da İstanbul’da özel bir klinikte tedaviye başlandı ve yüzde 100 sonuç alındı. Şimdi minik Yusuf’un yürüyebilmesi için her ay İstanbul’a gidip tedavi olması gerekiyor. Tedavisi için daha önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrenci konseyinin, üniversitenin ve bir çok kurum ve kuruluşun ortak olduğu gece düzenlendi. Oluşan sosyal sorumluluk bilinci ile uzun süre minik Yusuf’un tedavisi için giderler karşılandı. Fakat tedavinin tamammlanması için hala 200 bin TL’ye ihtiyaç var. Önceki gün sosyal medyanın da #YürüYusufum şeklinde bir kampanya ile bu ihtiyaca dikkat çekilmeye çalıştı. Valilik onaylı hesap ile Yusuf’a destek aranırken Yusuf’un annesi Vanlılara: “Yusuf’a bir adım da siz hediye edin” edin diyerek destek istedi. İşin gönüllülüğünü yürüten YYÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Karaduman da sosyal medyada ve farklı mecralarda Yusuf için çağrılar yaparak tedaviye destek olma mücadelesi veriyor.

 

 

Yusuf Talha henüz 3 yaşında ve minik bedeni onlarca hastalığı kaldırmakta çok zorlanıyor. Her ay İstanbul’a gidip tedavi olması gereken Minik Yusuf için Van seferber oldu. Sosyal medyadan onlarca duyarlı vatandaş, Yusuf için tek yürek oldu. Minik Yusuf’un ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için onlarca masrafın altından kalması da çok zor. Sosyal medya üzerinden oluşturulan #YürüYusufum tag’ı ile Yusuf’un sesi her mecraya ulaştırılmaya çalışılıyor.

 

 

EPİLEPSİ TEŞHİSİ KONDU

 

Yusuf Talha Erkek 3 aylıkken (Serapral Pardisi) beyin felci teşhisi kondu ve 8 aylıkken dirençli epilepsi teşhisi kondu. 20 ay boyunca Ankara’da tedavi gördü ve tedavilerden sonuç alınamadı. Eylül 2016’da İstanbul’da özel bir klinikte tedaviye başlandı ve yüzde 100 sonuç alındı. Şimdi minik Yusuf’un yürüyebilmesi için her ay İstanbul’a gidip tedavi olması gerekiyor.

 

 

KÜÇÜCÜK BEDENİ ONLARCA HASTALIKLA BOĞUŞUYOR

 

Minik Yusuf’un annesi Esma Erkek, Şehrivan Gazetesine yaptığı konuşmada, Yusuf Talha’nın 2 Aralık 2014 tarihinde erken doğum sonucu dünyaya geldiğini ifade ederek, “Erken doğum nedeniyle beyin oksijensiz kaldı. 42 gün yoğun bakımda kaldı. 25 günlükken açık kalp ameliyatı oldu. 3 aylıkken de (serabral pardisi) beyin felci teşhisi kondu. Daha sonra fizik tedaviye başladık. 8 aylıkken dirençli epilepsi teşhisi konuldu.” Dedi.

 

 

YUSUF’A BİR ADIM DA SİZ HEDİYE EDİN

 

Minik Yusuf’un yaklaşık 20 ay Ankara da tedavi gördüğünü ancak bir sonuç alamadıklarını söyleyen Erkek, “Verilen ilaçlar iki kez mide kanaması geçirmesine neden oldu. Eylül 2016 da İstanbul’da özel bir klinikte tedaviye başladık. Yüzde 100 bir değişim oldu. Algımız açıldıkça otizim de kendisini göstermeye başladı. Gözleri de yakını görmüyor ama bunca zorluğa rağmen Yusuf oturmaya ve konuşmaya başladı. Şimdi yürümesi için 200 bin TL’ye ihtiyacımız var. Her ay İstanbul’a gidip beyin geliştirici ilaç ve yoğun fizik tedavi görmesi gerekiyor. Bir anne olarak sizlere sesleniyorum oğlum yerde kalmasın yürümek koşmak onunda hakkı. Sizlere konuşarak sesimizi duyurmaya yardım edebilirsiniz Yusuf’a bir adım da siz hediye edin.” Şeklinde konuştu.

 

 

“YUSUF TALHA’YI KARDEŞİMİZ KABUL ETTİK”

 

Van YYÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Karaduman ise Şehrivan’a yaptığı konuşmada, “Esma abla bize bir dernek aracılığıyla ulaştı. Bize kısa zamanda kendisine destek toplamak için gece düzenledik. Gecede herkesten destek istedik. Van’ın büyüklerinden destek istedik. Okul dönemi olmadığı için sosyal medya üzerinden çalışma başlattık. Bize özelden ulaşarak para yatıran kişiler oldu. Biz yeterli değiliz herkesten duyarlı olmalarını bekliyoruz. Daha önce yaptığımız gece etkinliklerinden en fazla 7 bin lira toplanırdı. Ama Yusuf için düzenlediğimiz gecede 30 bin liraya yakın para toplandı. Eğer o zaman verilen sözlerin tamamı tutulmuş olsaydı şimdi bunlara gerek kalmayacaktı. Minik Yusuf Ağustos ayında İstanbul’a gidecek. Her ay İstanbul’a gidip tedavi olması gerekiyor minik Yusuf’un Biz Van YYÜ Öğrenci Konseyi olarak Yusuf Talha’yı kardeşimiz kabul ettik. Hemşehrilerimizi destek vermeye, Yusuf’umuzun adım atmasına destek olmasını bekliyoruz” Dedi.

 

 

HAYDİ VAN! YUSUF YÜRÜSÜN...

 

Son olarak küçük Yusuf’un yürüyebilmesi için çağrısını yineleyen ve bu işte elçilik görevi üstlenerek bir kez daha kenttekilere ve Vanlı iş dünyasına çağrı yapan Karaduman: “Yusuf’u sahiplenmek hepimizin ortak görevi oldu artık. Bizler elimizden geleni yaptık Vanlı ağabeylerimiz, büyüklerimiz de bu tedaviye destek olsun istiyoruz. Valilik onaylı iban numaramız TR870006400000189020209199 hesap no ise 8902-209199 şeklindedir. Bu hesaplardan yardım ederek ya da Yusuf’umuzun annesine 0545 543 44 14 telefon numarasından ulaşarak destek olup bu tedavi için destek olabilirler. Her şey Yusuf’umuzun yürümesi için.”

 

 

Editör: TE Bilisim