Van’ın Terzioğlu Mahallesi'nde bulunan Hürriyet Bilfen Anaokulu, tanışma ve kaynaşma amaçlı kermes düzenledi. Okul bahçesinde toplanan veliler sohbet etme imkanı bulurken, minikler ise okul yönetimi tarafından kurulan organik bahçeye tohum ekip, kum havuzu ve oyun parkında doyasıya eğlenme imkanı buldu.

 

İpekyolu ilçesi Terzioğlu Mahallesi'nde bulunan Hürriyet ilk ve Orta Okulu'nun yan tarafına 2012'de yapılan Hürriyet Bilfen Anaokulu, örnek olabilecek birçok yeniliğe imza attı. Okul Müdürü Ayşe Şaprak, bina içerisinde öğrencilerin rahatını sağlayabilecek tüm imkanları oluşturduktan sonra, okulun çevresini de yeniden düzenlediklerini söyledi. Miniklerin tehlikelerden korumak amacıyla ilk olarak çevre duvarı yaptıklarını anlatan Şaprak, daha sonra da okul bahçesine trafik eğitim pisti, kum havuz ve oyun alanları yaptıklarını en önemli çalışmalarının ise çevre duyarlılığı için yaptıkları organik bahçe olduğunu belirtti. Aldıkları destekle miniklerle birlikte organik bahçeye meyve fidanları ekip, toprağa sebze tohumu attıklarını ifade eden Okul Müdürü Şaprak, tüm bu yenilikleri velilerle paylaşmak ve dayanışmayı sağlamak için de kermes düzenlediklerini söyledi.


MİNİKLER TOHUM EKTİ

Okul yönetimi tarafından düzenlenen tanışma ve dayanışma kermesine veliler ise büyük ilgi gösterdi. İpekyolu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Habib Yıldız, Eşref Yıldız ve Metin Demir'in de katıldığı kermese gelen davetliler tanışıp sohbet etme imkanı bulurken, okulun minikleri ise velilerin desteği ile organik bahçeye tohum ekip, kum havuzu ve oyun parkında doyasıya eğlendi. Okul Müdürü Ayşe Şaprak, düzenleyecekleri etkinliklerin ve yeniliklerin süreceğini belirtti. 

Editör: TE Bilisim