ŞEHRİVAN HABER: YUNUS EMRE AYKAÇ – SERKAN İZGİ-  Türkiye’nin ünlü kahve markalarından olan Moloko Van’da şube açtı. Moloko’nun genel müdürü Fatih Sami Şahin, Moloko Van Şubesinin sahibi Ümit Esengül ve işletmecisi basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Van’da açtıkları şube ile markalaşmanın adresi olduklarını vurguladı.

 

“MOLOKO YERLİ VE MİLLİ BİR MARKADIR”

 

Toplantıda bir konuşma yapan Moloko Van Şubesinin sahibi Ümit Esengül, bir Vanlı olarak böyle bir yatırımı Van’a yapmak için uzun bir uğraşın içine girdiğini söyledi.

Esengül, “Moloko’nun yönetim kurulu başkanı Fatih Sami Şahin memleketimiz için bir değerdir. Daha önce markakentvan.com adı altında daha önce girişimlerde bulunmuştum. Bununla da kalmadım Türkiye’nin en değerli markalarından bir tanesini Van’a getirdim. Bu markalar memleketimiz için çok değerli. Bunlar bizim ön vitrinimizdir. Moloko aynı zamanda yerli ve milli bir markadır. Fatih bey bu işi en iyi bilen isimlerden bir tanesidir. Van’ın ihtiyacı olan bir yatırımı getirdik.” İfadelerini kullandı.

 

 

“UZMAN YATIRIMA İHTİYACIMIZ VARDI”

 

Ben daima bilinçli yatırım taraftarıyım. Bilinçli yatırım profesyonellerle hareket edilerek yapılmalı. Bu sayede bu yatırım uzun vadeli olur. Bende memleketime yatırım yapmak için uğraştım. Moloko ciddi bir disiplinle çalışan bir firmadır. Çok seçiciler ve herkesle çalışmazlar. Ben onları ikna ettim. Bizim bu uzman yatırıma ihtiyacımız vardı. Onları ikna ettim ve yatırım için Van’a geldiler. Birçok yeri dolaştık. Moloko’nun Van’a gelmesi devamında birçok markanın gelmesi anlamına geliyor.

 

 

“ORGANİK KAHVALTI SUNUMU YAPIYORUZ”

 

Restoran ve kahve Moloko yönetim kurulu başkanı Fatih Sami Şahin, Moloko’nun bir marka olduğunu ve Van’ı böyle bir yatırımın şart olduğunu ifade ederek, “Kahvaltıdan dünya mutfağına kahve ve içeceklerden alışverişe toplam 2 bin metre kare alanda Van'a hizmet sunmaya başlayan Moloko sektörde 30 yıllık tecrübesi ile Van'a kurumsal marka olarak profesyonel hizmet sunmaya başladı. Van ile birlikte Türkiye'de 8’inci şubeye imza atan Moloko, yeşil alanı, çocuk oyun alanı, geniş otoparkı, 100 kişilik toplantı ve seminer salonu ile birlikte kapalı sergi alanı ile Van'a en iyi hizmeti sunmaya adaydır. Moloko Van Şubesi Van'ın bahçelerinden toplanan meyveleri evde reçel yaptırarak Van kahvaltısının Van'a has ürünlerden oluşmasına katkı sunmak istemiştir. Bunun yanı sıra tarihi Van böreği, Van peyniri mıhlaması gibi yenilikleri menüsüne katmış olup organik kahvaltı sunumu yapıyoruz.” Dedi.

 

 

“KALİFİYE PERSONEL YETİŞTİRİYORUZ”

 

Restoran hizmetinde ise profesyonel kadrosu ile Van'a farklı lezzetleri tattırmaya aday olduklarını belirten Şahin, “Moloko aynı zamanda kahve ve bitki çayları üreten Türkiye'de 450 noktaya satışını gerçekleştiren ve aynı zamanda kahveleri elde kavurarak müşterilerini gerçek kahve tadı ile buluşturmaktadır. Van'a 50 kişilik istihdam ve 4 milyon liralık yatırımla şube açan Moloko Van'ın gelişimine katkı sunmaya ve daha nice Markaların Van'a gelmesine örnek olmak istemektedir. Personel eğitimine büyük önem veren Moloko sahip olduğu tüm birikimini istihdam ettiği kadro ile paylaşarak sektöre profesyonel nitelikte kalifiye personel yetiştiriyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

 

MOLOKO NEDİR?

 

1946 yılında ticari hayatına Hacı Ahmet Şahin ile başlamış, 1989 yılında ise Türkiye’nin en büyük 3’üncü Sagra Special Bayii olarak kahve ve çikolata sektöründe faaliyet göstermiştir. 2001 yılından itibaren horeka sektöründe cafe danışmanlığı, kahve dağıtımı ve otomat hizmeti veren firma kahve sektöründeki taze kahve anlayışını oluşturmak ve Türkiye piyasasındaki görülen eksiklikleri gidermek amacıyla günlük kahve kavurmaya başlamış.

 

 

2011 yılında “Moloko” markasının Türkiye isim hakkını almıştır. Moloko Coffee Türkiye 200 ün üzerinde ürün çeşidiyle dünyanın en kaliteli kahve çekirdeklerinden yüzde yüz arabica olarak kahveler üretmektedir. Ayrıca doğal meyve ve bitki çaylarını da üreten firmamız, horeka ve perakende sektörüne yeni bir anlayış ve kalite getirmiştir. Günde 5 ton üretim kapasitesine sahip firmamız tüm ürünlerini siparişe göre günlük olarak üretmektedir.

 

 

Moloko Coffee Türkiye 2013 yılında başladığı kahve dükkânları zinciri oluşturmasının alt yapısını tamamlayarak 2015 yılından itibaren Franchise vermeye başladı.

 

 

Birçok toplumsal kurumdan ödüller alan şirketimiz 2006 yılında Basketbol Federasyonundan “Topluma En Faydalı İnsan” ödülünü, Ticaret Sanayi Odasından Onur Ödülünü, A.S.G ’den en başarılı temsilci ödülünü alan Moloko, 2012 yılında en çok vergi veren 150 mükellef arasına girmeyi başarmış.

 

Editör: TE Bilisim