Lise nakil sonuçları bugün açıklandı. Lise nakil sonuçlarını adaylar bugün e-okulüzerinden meb.gov.tr adresinden sorgulayabilecek. Nakil sonuçları MEB sorgu sayfasına adaylar T.C numaraları ile giriş yapabilecekler.

teog-nakil-sonuçlari-lise.20150824132154.jpg

 

TEOG lise nakil sonuçları artık açıklandı. 2015 TEOG lise nakil sonuçları 24 Ağustos Pazartesi günü açıklandı. Öğrenciler bu tarihten itibaren hangi lisede okuyacaklarını öğrenecekler. 2015 TEOG lise nakil sonuçları ise hem e-Okul üzerinden hem de MEB meb.gov.tr  üzerinden resmi olarak açıklanacak. 2015 TEOG lise nakil sonuçları internethaber'de olacak.

 

LİSE NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) uygulamasında liselere nakiller için başlayan tercih başvuru sürecinde Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Dönemi sonuçlarını açıkladı. MEB'in internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, 2014-2015 öğretim yılı Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi kapsamında ortaokulların 8’inci sınıflarına yönelik 06-16 Temmuz tarihlerinde tercih işlemlerinin alındığı, yerleştirme sonuçlarının da 14 Ağustos'ta açıklandığı hatırlatıldı. Toplam 1 milyon 108 bin 182 öğrencinin tercih yaptığının ve 1 milyon 36 bin 809 öğrencinin, tercihlerinden birine yerleştiğinin, 71 bin 373 öğrencinin ise tercihlerinden birine yerleşemediğinden açık öğretim kurumlarına yönlendirildiğinin belirtildiği açıklamada, 17-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen yerleştirmeye esas nakil için 434 bin 615 öğrencinin müracaatta bulunduğu, bu öğrencilerden 101 bin 12’sinin tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakillerinin gerçekleştirildiği ifade edildi.



Yerleştirmeye esas nakil sonucunda halen okullarda yaklaşık 230 bin boş kontenjan mevcut olduğu kaydedilen açıklamada, nakil ve yerleştirme sonuçlarının "www.meb.gov.tr" adresinde ilan edildiği vurgulandı. Birinci yerleştirmeye esas nakilde başvuru yapan öğrenci sayısının 434 bin 615 olduğu, daha önceden tercihleri arasında örgün ortaöğretim kurumuna yerleşmiş olanlardan yer değişikliği gerçekleşen öğrenci sayısının 80 bin 154, ilk yerleştirmede tercihlerinden birine yerleşemediği için açık öğretime kaydedilen öğrencilerden nakil başvurusu yapıp yerleşen öğrenci sayınının da 20 bin 858 olduğu belirtildi. İkinci dönem nakil başvuruları 24-28 Ağustos'ta alınacak, sonuçları ise 31 Ağustos'ta duyurulacak. Üçüncü dönem nakil başvuruları ise 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde yapılacak, sonuçları 7 Eylül'de açıklanacak. Öğrenciler, bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 tercih yapacak ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden, boş kontenjan şartı aramaksızın yapıp onaylatabilecek. Yerleştirmeye esas nakil süreci 7 Eylül itibarıyla sona erecek.



Ayrıntılı bilgi için "http://odsgm.meb.gov.tr" adresinden Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'na ulaşılabilecek.

 

TEOG NAKİL BAŞVURU TARİHLERİ


Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından ilk nakil başvuruları 17 Ağustos Pazartesi günü başladı. 25 tercihinden birine yerleşemeyerek sistem tarafından otomatikman açık liseye kaydedilen öğrenciler, yerleştiği okuldan memnun olmayıp başka okula gitmek isteyen öğrenciler boş kontenjanlara nakil için başvurabiliyor.TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzunda belirtildiği gibi 17-21 Ağustos, 24-28 Ağustos ve 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde olmak üzere üç tercih yapmak kaydıyla üç kez daha tercih ve yerleştirme başvurusu alınacak.



TERCİH VE NAKİL TAKVİMİ

Birinci dönem

17 – 21 Ağustos: Tercih başvurularının alınması

24 Ağustos: Sonuçların ilanı

 

İkinci dönem

24 – 28 Ağustos: Sonuçların ilanı
 

 

Üçüncü dönem

31 Ağustos – 4 Eylül: Tercih başvuru alması

7 Eylül: Sonuçların ilanı

Her üç dönemde de tercihlerinden her hangi birine yerleşemeyen ve kayıtları açık liseye yapılan öğrencilerin 7-10 Eylül tarihleri arasında il/ilçe nakil komisyonlarına başvurmaları gerekmektedir.



AÇIK KONTENJAN NASIL OLUŞUR?

Veli ve öğrencilerin tercih ve nakil başvurusunda bulunabilmeleri için tercih edebilecekleri okullarda kaç açık olduğunu görmeye ihtiyaçları var. Açık kontenjan oluşabilmesi için herhangi bir okula yerleştirilmiş öğrencinin herhangi başka bir okula geçmesi gerekiyor. Yerleştirilmiş öğrencilerden ne kadarı özel okullara, yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara veya Askeri Liselere geçerse o kadar açık kontenjan oluşacaktır. Aksi halde okul kontenjanlarında açık olması mümkün olmayacaktır.
 

 

ANADOLU LİSELERİNDE AÇIK KONTENJAN DÜŞÜK OLABİLİR

Bu yıl özel okulların kayıtlarının erkene alınmış olması ve özel okullara kayıt yaptıran öğrencilerin tercih sistemine girememeleri nedeni ile Anadolu liselerinde açık kontenjan olma ihtimali oldukça düşüktür.

 

YÜZDELİK DİLİMLERE DİKKAT!

Yerleşen öğrencilerin yüzdelik dilimleri incelendiğinde daha düşük yüzdelik dilimine sahip öğrencilerin, geçen yıla göre daha yüksek yüzdelik dilimindeki okula yerleştiği görülüyor. Örneğin geçtiğimiz yıl %17.25 diliminden öğrenci almış bir okula bu yıl %18.31 dilimindeki öğrenci yerleşmiş. Bu durum bu yüzdelik diliminde %1.06’lık bir düşüşü gösteriyor. Başka bir ifade ile %18’lik dilime kadar olan öğrencilerin yaklaşık %1’i özel veya farklı bir okul gurubunu tercih etmiş gibi görülüyor. (Toplam öğrenci sayısında geçen yıla göre az da olsa artış var.)

Editör: TE Bilisim