Van'ın 7 Haziran seçimleri öncesi favori gösterilen isimlerinden birisi olan Nihat İnanç'ın Şehrivan'a verdiği röportaj sonrası bazı kısımlar tartışma konusu edilmiş, söylediği sözler farklı şekilde yorumlanmıştı.

AK Parti Van Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Nihat İnanç ile yaptığımız uzun röportajın çözümünü, kısaltarak yayınlamıştık. Yayınımızda kısalttığımız bir yerin, bazı art niyetlilerce istismar edilmeye çalışıldığını müşahade ettik. Bu nedenle, tartışma konusu edilen ilgili kısmın tam çözümünü yayınlıyoruz:

"... Bu toprağın çocukları, bu topraklara sırtlarını dönmemelidirler. Herkes bu topraklara, Van'a karşı vefa görevini yerine getirmelidir. Kişisel konforumuz yerinde olabilir. İşimiz, gücümüz yerinde ve iyi olabilir. Ancak bu topraklara, Van'a ve insanımıza karşı mutlaka borcumuzu ödemek zorundayız. Bilgi ve tecrübemizi, topraklarımıza kullanmak zorundayız. İster siyasette yer alsın ister başka işle meşgul olsun, herkes sorumluluğunu yerine getirmelidir. Siyaset dışında olanlar da bu sorumluluğu yerine getirmelidir. Bu sorumluluğun gereği olarak, en azından, bilginin zekatını kullanmalıdır. Fıkıh'ta da böyledir."

RÖPORTAJI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim