Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini yürüten Nuda Kültür Merkezi'nin yılsonu etkinlikleri devam ediyor. Etkinliklerin ikinci gününde de birçok etkinlik gerçekleştirildi.

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini yürüten Nuda Kültür Merkezi'nin yılsonu etkinlikleri devam ediyor. Kültür Merkezi öğrencilerinin bir yıl boyunca hazırladıkları gösteriler yüzlerce kişinin katılımıyla yapılmaya devam ediyor. Yılsonu etkinliklerinin ikinci günü de birçok etkinliğe sahne olurken, etkinliklere katılanlar keyifli zamanlar geçirdi. Etkinliklere Van Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Cahit Bozbay, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Ertaş da katılırken, etkinlikler Nuda Kültür Merkezi'nin bir yıl boyunca yaptığı çalışmaların sinevizyon gösterimi ile başladı. Ardından Nuda Kültür Merkezi'nin açtığı çeşitli kurslardan mezun olan öğrencilere sertifikaları verilirken, sertifika alan öğrenciler Kürt kültürüne sahip çıkılması çağırısı yaptılar.

 

Sertifika etkinliğinin ardından Nuda Kültür Merkezi Sinema birimi tarafından çekilen Qemçûrçî  ve Sessiz Çığlık filmlerinin gösterimi yapıldı. Film gösterimlerinin ardından Nuda Kültür Merkezi Kürt Dili ve Edebiyat Bölümü çalışanlarının tüm ilçeleri gezerek hazırladıkları ″Köy Yaşam Sözlüğü″nün tanıtımı yapılırken, sözler ücretsiz olarak etkinliklere katılanlara dağıtıldı. Etkinlik ikinci bölümünde ise Nuda Kültür Merkezi Tiyatro Bölümü tarafından sahneye uyarlanan Kurmorî (Karınca) oyunu sahnelendi. Oyun özellikle çocuklardan büyük bir alkış aldı. Yıl sonu etkinliklerinin ikinci günün son gösterisi ise Kültür Merkezi çalışanlarından Mir Xeyrî'nin 'Jiyaneke teq û req' adlı stand-up gösterisi oldu. Gösteri izleyicilerden tam not alırken, etkinlikler boyunca ayrıca Kültür Merkezi Resim Bölümü öğrencilerinin yaptıkları eserler de sergilenecek. Nuda Kültür Merkezi'nin yılsonu etkinlikleri yarın verilecek olan konserle son bulacak.

Editör: TE Bilisim