Saray ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden sınıf öğretmeni Sevim Örnek'in ismi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla, mezun olduğu Isparta'nın Öğrenciler İlkokulu'na verildi.

 

Mezun olduktan sonra Van'ın Saray ilçesi Baltepe köyünde görevine başlayan sınıf öğretmeni Sevim Örnek, geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. 19 Ocak 2016 tarihinde Van'ın Saray ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren ve memleketi Isparta Şarkikaraağaç ilçesinde toprağa verilen sınıf öğretmeni Sevim Örnek'in adı, mezun olduğu Isparta Öğrenciler İlkokulu'nda yaşatılıyor. Görev yaptığı 110 günlük süre içinde bölge halkının takdirini toplayan Sevim öğretmenin adının yaşatılması için talimat veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sevim öğretmenin babası Mehmet Örnek'i arayarak kızının adının bir okula verileceği sözünü verdi. Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakan Avcı'nın talimatıyla Sevim öğretmenin adının 2006-2007 eğitim-öğretim yılında mezun olduğu Öğrenciler İlkokulu'na verilmesini kararlaştırdı. Okulun tabelası, eğitim öğretim yılının ikinci dönemiyle birlikte değişti. Kızının adının yaşatıldığı okula gelen, baba Mehmet Örnek, kızının bölge halkı tarafından kısa sürede çok sevildiğini söyledi.

 

ÖĞRENCİLERİ İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI

Van'da atandığı okula ilk gittiklerinde işlerin zor geçeceğini daha havalimanında uçaktan indiklerinde anladıklarını hatırlatan Örnek, "Görev yaptığı Baltepe İlköğretim Okulu'na gittik. Okul kötü durumdaydı. Boya yok, duvarlar kırıktı. Elektrik kabloları kopuktu. Kızım 'Baba burada nasıl öğretmenlik yapacağım? Burada çocuklar nasıl eğitim görecek?' diye sordu. Ben de 'bir çaresi vardır' dedim. Tadilat yapılabileceğini söyledim. İlçe merkezinden gerekli malzemeleri aldık. Kızım, okul hademeleriyle okulu boyadı. Orayı yaşanabilir hale getirdi. Daha sonra kızım bölge halkını çok sevdi, çocuklarını çok sevdi. Hiç şikayetçi olmadı. Onlarla günlerini en iyi şekilde geçirdi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile irtibata geçerek üniversite öğrencilerini okula getirdi. Şenlik yapıldı. Bölge halkı da buna dahil oldu. Bölgede iklim koşulları çok sertti. Çocukların üzerinde mont, ayaklarında bot yoktu. Kızım yardım kampanyası başlattı. Bu karşılıksız kalmadı. Okula koli koli kitaplar kıyafetler hatta yakacak alınması için para yatıranlar oldu. Karne töreninde o gelen yardımları öğrencilere verecekti ama törene üç gün kala trafik kazasında yaşamını yitirdi" dedi.

 

BAKAN SÖZÜNÜ TUTTU

Kızının cenaze töreninde inanılmaz bir kalabalık olduğunu kaydeden Baba Örnek, "Van Valisi, Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri, tüm öğretmen arkadaşları, öğrenciler, bölge halkı taziyede bulunmak için hastaneye akın ettiler. O büyük acıyla çok şeyin farkına varamadım. Buradan bölge halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Ne yapalım kızımı biz kaybettik başka öğretmenler ölmesin. Milli Eğitim Bakanımız aradı. Taziyede bulundu. Okulumuza ismini vereceğini söyledi. Verdiği sözü tuttu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

 

"KIZIMLA GURUR DUYUYORUM"

Anne Selamet Örnek de, "Mahallede geçerken onun adını göreceğim. Burada adının olduğunu görmek bir taraftan acı bir taraftan da mutluluk verici. Çok seveni varmış. Her yerden aradılar. Baş sağlığı dilediler. Çok iyi bir öğretmen olduğunu söylediler. Kızımla gurur duydum. Ölümün gururu buysa gurur duydum" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim