Emine Ayna, Cizre'de bir evin bodrumunda yaralı olduğu iddiaları, çözüm süreci ve DBP Eş Genel Başkanlığı'ndan istifa etmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın eleştirel bir yaklaşımı olduğunu söyleyen DBP eski Eş Başkanı Emine Ayna, "Zannediyorum 2014 yerel seçim dönemindeydi. Seçim döneminde ifadelerimiz daha agresifleşiyor. Erdoğan'a yönelik 'diktatör' gibi ifadeler kullanmıştık. O zamanda bize dönük bir eleştirisi olmuştu. Kelimesi kelimesine değil ama mealen şöyle demişti. 'Bir yandan görüşüp müzakere yürütüyorsak peki biz diktatör dediğimizle nasıl görüşüyoruz ki?” dedi.

 

 

"UMUDUM TÜKENİNCE İSTİFA KARARI ALDIM"

Cumhuriyet'e röportaj veren Emine Ayna, Cizre’de bir bodrum katında yaklaşık 2 hafta boyunca yardım bekleyen yaralılar konusunda umudu tükenince istifa etmeye karar verdiğini söyledi. Ayna, “Açıklama metnini dört beş gün beklettim. Belki o süre içinde ambulanslar gelir ve yaralıları alır diye umdum. Ambulanslar gelmiş, onlar o binadan çıkarılmış olsaydı bu açıklamayı yapmayacaktım” dedi. Kürt hareketinin savaşı seçtiği yönündeki iddialara dair Ayna, “Savaşı seçmek diye bir şey söz konusu değil, o seçimi Türkiye Cumhuriyeti devleti yaptı. O binayı bombalayan devlet” diye konuştu. “10 yıl sonra da bugün Cizre’deki o evde yaşananlar için pek çok kişi vicdanında müthiş bir özeleştiri yapacak” diyen Ayna, “Ama biz hem o evdeki insanları hem de bir 10 yılı daha kaybetmiş olacağız” diye konuştu.

 

"İKNA ETMEYE ÇALIŞACAKLARINI BİLİYORDUM"

İstifasını DBP ve HDP'li siyasetçilerin basından öğrendiğini ifade eden Ayna, "Kararımı danışsaydım ikna etmeye çalışacaklarını biliyordum. İkna olmasam da onları kıramayacağım için inanmadığım bir durumun içinde durmuş olacaktım" dedi.

Editör: TE Bilisim