Van’ın Gürpınar Belediyesi bünyesinde faaliyet yürütülen Uluğ Bey Çocuk Akademisi, yeni açılan atölyeler ve yenilenen konseptiyle öğrencilerini ağırlıyor.

 

Gürpınar Belediyesi tarafından çocukların kendilerini tanımaları, bilgi ve becerilerini geliştirmeleri, zararlı ortamlardan uzak durmaları, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda üretken, yaşadığı topluma duyarlı ve güvenilir ortamda kendilerini geliştirmelerine rehberlik etmek amacıyla kurulan Uluğ Bey Çocuk Akademisi, yeni atölyelerle hizmet kalitesini yükseltti. Öğrencilerin yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağlanan akademide; görsel sanatlar atölyesi, okuma ve akıl oyunları atölyesi ile müzik atölyesi açıldı. Yeni materyallerle tam donanımlı hale getirilen İslami Bilimler Atölyesi, özel tasarlanan Ali Kuşçu Uzay Odası ve değerler eğitimi kapsamında öğrencileri en iyi şekilde geleceğe hazırlayan akademi, kısa sürede bir eğitim yuvası haline geldi.

 

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, akademide öğrencilerin resim, ebru, tiyatro, drama, eğitsel oyunlar, müzik ve spor alanlarında aktivitelere katılmalarını sağladıklarını belirtti. İlçedeki okullarda öğrenim gören öğrencilerin belli günlerde akademiyi ziyaret ederek bilgi sahibi olduklarını ifade eden Doğramacı, yeni Türkiye yolunda milli ve manevi değerlerine bağlı, okuyan, düşünen, üreten, tarihini ve medeniyetini tanıyan ve gelecek ufkuna sahip öncü bir nesil yetiştirme gayesinde olduklarını ifade etti. Uluğ Bey Çocuk Akademisinin öğrencilere eğitim anlamında önemli avantaj sağladığını ifade eden Doğramacı, “Çocuklarımızın geleceğe daha emin adımlarla yürümeleri için Uluğ Bey Çocuk Akademisini kurduk. Her geçen gün yenilenen yüzüyle akademimizde öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe taşıyoruz. Burada değerler eğitimi kapsamında çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim de öğretiyoruz. İslami Bilimler Odasını ziyaret eden öğrenciler, İslam alimlerimizi tanıma fırsatı buluyor. Özel tasarlanan Ali Kuşçu Uzay Odasında ise evreni ve hakikati öğreniyor. Öğrencilerimizi değerlerini bilen donanımlı gençler olarak yetişmelerini amaçlıyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilisim