ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ - Van Çınar Koleji öğrencileri çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenleyerek, el broşürü dağıttı.

 

Van Çınar Koleji öğretmen ve öğrencileri “Temiz Çevre, Temiz İnsan” sloganıyla çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla Van AVM önünden Beşyol Meydanına kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüş öncesi kolej adına kısa bir açıklama yapan kolej öğrencilerinden Melis Özkılıç, “İnsanımıza, insanlığa ve çevreye karşı duyduğumuz sorumluluğun bir gereği olarak düşünülmüş ve tatbik edilmiştir. Çünkü tüm kâinat bizim içindir ve bize emanettir. Yüce dinimiz İslam temizliğe ve düzene son derece büyük bir önem vermiştir. İnsanlık önderi Sevgili Peygamberimizin dediği gibi ‘Temizlik imandandır.” Şeklinde konuştu.

 

 

“GELECEK NESİLLERE PIRIL PIRIL BİR DÜNYA BIRAKALIM”

 

Özkılıç, açıklamanın devamında, “Bunun yanı sıra evrensel olan çevre duyarlılığı hakkında Kızılderili Şefi Seattle'ın “Son ağaç yok olup son nehir kuruduğunda ve son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenilmeyen bir şey olduğunu anlayacaktır.”  Sözünü de yabana atmamak gerekir. Biz de organize ettiğimiz bu çalışmayla, aynı zamanda, insanımızın, kullandığı çevreyi tahrip eden değil, imar eden; çirkinleştiren değil, güzelleştiren bir anlayışa sahip olmasında pay sahibi olmayı istedik. Unutmayalım ki; çevreyi temiz ve düzenli tutma ihtiyacı, güzel olana, estetik olana talip olanların işidir. Çınar Koleji ‘hayat ve hikmet okulu’ olarak diyoruz ki, gelin hep birlikte çevremizi temiz tutup, gelecek nesillere pırıl pırıl bir dünya bırakalım.” İfadelerine yer verdi.

 

 

Yapılan açıklamanın ardından AVM önünde toplanan öğrenciler “Temiz Çevre, Temiz İnsan” sloganları atarak Beşyol meydanına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında kolej öğrencileri ellerindeki bilgilendirme broşürlerini de vatandaşlara dağıttı.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim