Okul Sütü Programı kapsamında, eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında 33 bin 736 okulda 6 milyon 12 bin 130 öğrenciye süt dağıtılması için planlama yapıldı.

Okul Sütü Programı kapsamında, eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında 33 bin 736 okulda 6 milyon 12 bin 130 öğrenciye süt dağıtılması için planlama yapıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2011'de Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Okul Sütü Programı" eğitim öğretim yılının ikinci yarısında tekrar uygulanacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılacağı Okul Sütü Programı'nın açılış töreni Ankara'da pazartesi günü yapılacak. Bakan Avcı ve Bakan Çelik, programda, öğrencilere süt dağıtacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ihaleye esas verilerine göre 33 bin 736 okulda 6 milyon 12 bin 130 öğrenciye süt dağıtılması için planlama yapıldı. Okul Sütü Programı kapsamında, resmi-özel anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine pazartesi, çarşamba ve cuma günleri UHT koşullarında paketlenmiş 200 mililitre pastörize süt dağıtılacak.

Özel öğretim kurumları programa eş değer süt veya süt ürünleri tüketilmesini sağlamaları halinde, velinin isteği alınarak kurum yönetiminin kararı doğrultusunda program kapsamı dışında tutuluyor.

Öğrencilere 290 milyon kutu süt dağıtılacak

Programda 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine 48 gün boyunca haftada 3 gün süre ile yaklaşık 290 milyon kutu 200 ml yağlı, sade UHT içme sütünün dağıtılması planlanıyor.

Süte duyarlılığı olan öğrenciler program dışı tutuluyor

Okul Sütü Programı ile ilgili iş ve işlemler anlık olarak Okul Sütü Modülü üzerinden takip ediliyor. Öğrencilere ait bilgilerin Okul Sütü Modülü'ne kaydedilmesi, giriş yapılamadığı durumlarda verilerin toplanması ve zamanında ulaşılabilir olması Milli Eğitim Bakanlığınca sağlanıyor.

Öğrenci velileri, öğretmenler, aile hekimleri veya sağlık kurumlarınca süte karşı duyarlılığı tespit edilen öğrenciler, okul yönetimleri tarafından program dışında tutuluyor.

Editör: TE Bilisim