Sıcak gelişmeye ilişkin açıklamayı Turizm Bakanı Ömer Çelik yaptı. Çelik, okullarınKurban Bayramı sonrası açılması talebini, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştüklerini ve kendilerinin yapılan çalışma sonrası konuyuBaşbakan Davutoğlu'na sunacaklarını açıkladı.

 

OKULLAR GEÇ AÇILABİLİR

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptı açıklama şöyle; "Turizm camiasından bize iletilen, okulların Kurban Bayramı sonrası açılması talebini, Milli Eğitim Bakanımızla görüştük. Kendileri bir çalışma yapıyorlar. Daha sonra konuyu Başbakanımıza sunacağız."

 

OKULLAR KURBAN BAYRAMINDAN SONRA MI AÇILACAK?

FethiyeBodrum ve Marmaris Belediye Başkanları, terör saldırılarının artması ve siyasi belirsizlikten kaynaklanan olumsuzluklar nedeniyle etkilenen turizmi canlandırmak için okulların 14 Eylül yerine Kurban Bayramı'ndan sonra 28 Eylül'de açılması teklifinde bulunmuştu.

 

MEB OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİNİ DEĞİŞTERİBİLİR

Gelen teklifleri değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanlığıile bu konu hakkında görüşüldüğü ve çalışma başlatıldığını belirtti.

 

OKULLAR DEĞİŞİKLİK OLMAZSA NE ZAMAN AÇILACAK

MEB'in açıkladığı 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Takvimine göre okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programı, 7 Eylül 11 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak.

MEB tarafından daha önce illere gönderilen genelgede 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacağı bildirilmişti.

 

YARIYIL TATİLİ 22 OCAK 2015'TE BAŞLIYOR

Okulların açılma tarihi Kurban bayramından sonraya bırakılmadığı taktirde birinci kanaat dönemi, 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak ve 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili, 25 Ocak-5 Şubat 2016'da yapılacak.

İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

Çalışma takvimi, bu tarihler dikkate alınarak, "Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarının Çalışma Takvimi" örneği esaslarına göre valiliklerce düzenlenecek.

Okulların ikinci dönemi ve yıl sonu tarihi ise 10 Haziran 2016 Cuma günü olarak açıklandı.

Editör: TE Bilisim