Tuşba Belediyesi Başkanlığı tarafından Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Demokrasi Konferansı” verildi.

 

15 Temmuz akşamı FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kararı sonrası Türkiye’de yeni değişimlere imza atıldı. Bunlardan bir tanesi de eğitimde oldu. Eğitim öğretimin yılının başlamasıyla birlikte ilk hafta öğrencilere “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Demokrasi Konferansı” verilmeye başladı. Bu konferansların bir tanesi Tuşba Belediyesi tarafından verildi. Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine verilen konferansta konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, gençlik dikkatli olması gerektiğini belirtti. Özgökçe, “Türkiye’nin huzur, barışı, kardeşliği adına hepimize ve özellikle de siz gençlere büyük işler düşüyor. Bu konuda üzerimize yapmamız gerekiyor.” Dedi.

 

ÖZGÖKÇE: BUGÜN BURADA OLMAYABİLİRDİK

Özgökçe yaptığı konuşmada ilk olarak şu ifadelere yer verdi: “Okullarımızın açılması ve Milli Eğitim Bakanlığımızın almış olduğu bir karar çerçevesinde, milli irademize, demokrasimize ve şehitlerimize sahip çıkma adına bir der verilmesi söylendi. Bizde seve seve bu dersi vermek için geliriz diyerek bugün sizlerin karşısına çıktık. 2016-2017 eğitim öğretim yılı başladı. Ancak şunu iyi bilmemiz gerekiyor ki 15 Temmuz’da şehitlerimiz, gazilerimiz ve Türkiye’nin 79 milyonu o mücadeleyi vermeseydi, belki şimdi bizde Suriye, Mısır, Irak gibi olmuştuk. Bu yüzden bunun kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor. O gün ikinci bir Kurtuluş Savaşı örneğiydi.”

 

“AMAÇLARI TÜRKİYE’Yİ BÖLÜP PARÇALAMAK”

Örgütlerin Türkiye üzerinden hesaplar yaptığı ifade eden Özgökçe, “100 yıldırı bu topraklarda yetişen gençliğin milli iradesi ile başta dış güçler olmak üzere içerdeki bazı din adı altında FETÖ terör örgütü başta olmak üzere tüm bölücü terör örgütlerinin hedefinde Türkiye var. ‘Biz Türkiye’yi nasıl bölüp parçalarız’ hesapları vardı. Biz şimdi onu çok daha iyi görmüş oluyoruz. Biz darbe girişimin olduğu gün Ankara’da temaslarda bulunuyorduk. Ankara’daki temaslarımızın ardından Van’a dönüşümüz gecikti. Ardından Antalya’da düzenlenecek olan futbol müsabakasına katılmak için Antalya’ya gidecektik. Ancak Ankara Esenboğa Havalimanı bir anda kapatıldı. Ne olduğu ile ilgili bir bilgimiz oktu. Ardından konuşmalar, telefonlar ve televizyondan hain darbe girişimini duyduk. Türkiye ordu içinde yer alan bir avuç cuntası, satılmış ve ihanetçinin Türkiye’nin F16’ları, tankları, tüfekleri ile milletin üzerine bomba yağdırdılar. Bir savaşta bile en son bombalanacak hatta bombalanmayacak yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı, Cumhurbaşkanlığı külliyesi bombalandı ve polisimiz yoğun olduğu yerler bombalandı.” Dedi.

 

ÖZGÖKÇE: BAŞIMIZDA YÜZLERCE TERÖR ÖRGÜTÜ VAR

Milletin parasıyla alınan silahlarla millete kurşun sıkıldığını dile getiren Özgökçe şunları söyledi: “Onlar bizim silahlarımızla bizleri vurmaya, bombalamaya çalıştı. Ancak bizim gençlerimiz, annelerimiz, engellilerimiz, yaşlılarımız o akşam bedenleriyle bu darbe girişimine karşı durdu. Saat 22.00’da başlayan bu girişim Van’da da Cumhurbaşkanımızın herkes meydanlara insin demesinin ardından halkımız meydanlara indi. İlçemize özgü olan bir anons sistemi ile biz halkımızı Beşyol Meydanına davet ettik. O meydan kendi iradesine ve demokrasisine sahip çıktı. Vanlılar o gün gerekeni çok iyi bir şekilde yaptı. Vanlılar bununla da yetinmedi, Tuşba Belediyemiz gibi 27 gün boyunca o meydandaydı. Sabaha kadar nöbetler tuttuk. Çünkü bu FETÖ’cülerin yeniden harekete geçme gibi bir durumları vardı. Bu hainler yeniden saldırabilirler diye biz sabah saatlerine kadar nöbetler tuttuk. Van’da sadece darbe girişimde bulunan bir terör örgütü yoktu. Başımızda yüzlerce terör örgütü var. Bu yüzden bizde sonraki gün hem Ankara’dan Van’a geldik.”

 

“PARAZİTLER BİR BİR TEMİZLENİYOR”

Yaşanan darbe girişimden Müslümanların duası ve mücadelesiyle kurtulduğunu ifade eden Özgökçe, “O gece ve ardından yaşan saldırılarda milletimiz ve diğer tüm dünya ülkelerinde Müslüman kardeşlerimiz bizim ülkemiz için dua etti. Ülkemiz bu dualar ile bugün yeniden güzel günleri yaşıyor. Bu süreçten sonra ülkemizde parazitlerin temizlenmesi için çalışmalar başladı. Türkiye dünya lideri bir ülke olmak için içindeki bu parazitleri ve örgütleri bir bir temizliyor. OHAL kararı ile bu tür güçlerin temizlenmesi çalışmalar başladı. Türkiye’nin daha iyi yerlere gelmesi için içindeki bu güçlerin temizlenmesi gerekiyor. Bir devlet içerisinde bir tehlike ve tehdit var, devlet bunu temizlemek için gerekli mekanizmaları çalıştırır.” İfadelerini kullandı.

 

ÖZGÖKÇE: DEVLET İÇİNDEKİ HAİNLERİ AYIKLAR

Görevden alınan öğretmen, sağlık çalışanları ve diğer memurlarla ilgili de konuşan Özgökçe şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın şöyle bir sözü vardır. ‘Ülkesini bölmek adına bir terör örgütüne üye olan ya da destek veren olursa biz onu vatandaşlıktan atacağız.’ Memuriyetten, işten atmak değil, vatandaşlıktan atılacak. İş bu yüzden öğretmenler, sağlıkçılar görevlerden alınıyor. Devletler bunları yapar. Mazlum, mağdur, işini yapan öğretmene bunu yapmaz. Ama eğer ki bir öğretmen bir terör örgütüne üyeyse, onunla hareket ediyorsa, o öğretmen cezasını çeker. Tüm dünya ülkelerinde bu böyledir. Türkiye bunu yapıyor. Bazı devlet ise bu insanları idama götürüyorlar. Devletin bekası adına, devletin kendisini korumak ve ileriye taşımak adına bunu yapar. Devlet içindeki hainleri bir bir ayıklar. Demokrasisi en yüksek ülkeler de bu var.”

 

“O ZATIN DERDİ MÜSLÜMANLIK DEĞİL”

FETÖ ile diğer cemaatlerin aynı olmadığını ifade eden Özgökçe, “Bizler bu memleketin sahibiyiz. Türkiye Cumhuriyetinin tek sahibi bizleriz. Bizler geleceğimizle ilgili daha iyi ve daha huzurlu yaşamamış için yapmamız gerekenler var. Bu bölgede gençlerimizin yani sizlerin uyanık olması gerekiyor. Burada karıştırılmaması gereken bir konu daha var. Buda terör örgütü olan cemaat ile diğer cemaatlerin ve tarikatların karıştırılmasıdır. Bu çok yanlıştır. FETÖ terör örgütü Nur talebelerine karşı olan bir şebekedir. Bizim FETÖ’nün diğer cemaatler ile karıştırmamamız gerekiyor. Örneğin Nur talebelerin tek derdi iman ve Kuran’dır. Onların devletle, siyasetle asla işleri olmaz. Onlar öğrencileri için yetişmesi ve Kuran’ın okunması için mücadele eder. O terör örgütü ve örgütün başındaki adama bir bakın. Fetullah Gülen ortaya çıktığı günden bugüne kadar, Allah rızası için ortaya çıkmamıştır. O günden bugüne kadar ‘Ben Türkiye’yi nasıl bölerim’ derdinin içinde olmuştur. Öyle bir derdi olsaydı şimdi Amerika’nın uşaklığını yapmazdı. Bu yüzden siz gençlerin bunu iyi bilmesi gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

 

ÖZGÖKÇE: KOD ADINI TERÖR ÖRGÜTLERİ KULLANIR

Cemaatlerde kod adlarının kullanılmadığını ifade eden Özgökçe şöyle konuştu: “Hiçbir cemaatte kod adı kullanılmaz. Başta Nur Camiası olmak üzere bu cemaatlerin hiç birinde kod adı olmaz. Ancak onlarda terör örgütlerin kullanmış olduğu kod adları gibi adlar var. Gizli bir haber sistemleri var. Bunlar kendilerine özgü metotlar oluşturdukları için, devlet bunlara sen terör örgütüsün diyor. Biz bu memleketin asıl sahipleriyiz. Bu yüzden bunları çok iyi bilmemiz gerekiyor. Bizim iyi bir şekilde karakterli bir şekilde yetişmemiz gerekiyor. Siz kendi işinizde olursanız milletinize bağlı olursanız asla devletinizi satmazsınız. Ancak bunları yetiştirdikleri nesiller tamamen kaypaktır. Başörtüsü sorunu olduğu zaman Pensilvanya’daki zat ‘Bu çok uzatılacak bir mesele değil. Okula gidin ve başınızı açın’ diyordu. Aynı zat Sızıntı Dergisi’nin kapağında mesajlar veriyor. Kapağa haç işareti koyuyor. Bu adam Müslüman ise bunları neden yapıyor. Bunlar parazit gibidir ve bizim bunlara dikkat etmemiz gerekiyor.”

 

“BU GEMİ BATARSA HEPİMİZ BATARIZ”

Eğitim öğretim döneminde dikkat edilmesi gereken şeylerin olduğunu dile getiren Özgökçe, “Gençliğin memleketine, ülkesine, devletine, bayrağına ve ezanına sahip çıkması gerekiyor. Ben inanıyorum ki bu gençlik dünyaya liderlik yapacak bir gençliktir. Burada bayrağı alacak olan sizlersiniz. Sizin için lisan çok önemli hepinizin 3-4 lisan bilmesi gerekiyor. Çok uyuyoruz bu uykumuzu daha da azaltmamız gerekiyor. Her yerde düşmanımız var. Bizim en ufak bir zarar yaşamamamız ve demokrasimize sahip çıkmamız için uyanık olmamız gerekiyor. Hepimizin bir birimizi hoş bir şekilde karşılamamız gerekiyor. Bir hemşireyi giyiminden dolayı eleştirmemiz ya da hor görmemiz doğru değil. Her birimizin bir birimize sahip çıkması gerekiyor. Herkesin siyasi görüşü ve fikri farklı olabilir. Bu bizim aramızda sorunlara neden olmamalıdır. İnsanların görünüş ve düşüncelerine saygı duyacağız. Ülkemizi karıştırmaya çalışıyorlar sizle bunlara kanmayın. Bizim ülkemiz bir gemidir bu gemi batarsa unutmayın hepimizde batarız.” Dedi.

 

ÖZGÖKÇE: HEPİMİZ BÜYÜK İŞLER DÜŞÜYOR

Van’da bayramın birinci günü gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili de konuşan Özgökçe son olarak şunları söyledi: “Bayramın birinci günü memleketimizde terör örgütü tarafından bir bomba patlatıldı. Bu toplamda çok sayıda vatandaşımız, İranlı vatandaş ve polisimiz yaralandı. Oradan bizden birisi de olabilirdi. Biz şunu söylüyoruz Türkiye’nin, Van’ın ve özellikle bölgemizin huzuru adına terör saldırılarının bir an önce bitmesi gerekiyor. Bizim yanımızda yanlış yolda olan arkadaşlarımız varsa onları uyarmamız gerekiyor. Türkiye hepimize yeter. 15 Temmuz’daki bu saldırı kısmi olarak başarılı olsaydı. Burası kan gölüne dönerdi. Biz bugün Suriyelilere sahip çıkıyoruz. Bizim vatanımıza bir şey olsaydı biz nereye giderdik? Emin olun bizim gidecek yerimiz yok. Bir talep varsa bunlar mecliste dile getirilisin, taleplerde hükümet tarafından karşılanır. Biz Türkiye’nin huzur, barışı, kardeşliği adına hepimize ve özellikle de sizlere büyük işler düşüyor. Bu konuda hepimiz üzerimize yapmamız gerekiyor.”


 

ŞEHRİVAN EĞİTİM: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim