Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki İçişleri Bakanlığı Müşterek Görev Merkezi'nde toplanan Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis Gülbaba ve Hatay Hassa sınırından Afrin'e girdi.

 

Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin, Afrin'de teröristlerin köylere sızma girişimini önlemek için görev alacakları ve meskun mahal operasyonlarına katılacakları öğrenildi.

 

 

VATANDAŞLAR SEVGİ GÖSTERİSİNDE BULUNDU


JÖH ve PÖH'lere merkezden ayrılışı ve Afrin'e girişi sırasında vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile sevgi gösterisinde bulundu. Öte yandan harekat kapsamında bölgeye tank sevkıyatı da yapıldı.

 

 

BOZDAĞ: ÖZEL HAREKATIN GİTMESİ YENİ MÜCADELE İÇİN HAZIRLIK


Harekattaki son durum hakkında bilgi veren Bozdağ, "Harekat başarıyla planlandığı gibi devam ediyor. Pek çok stratejik nokta ele geçirildi. Harekat hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edecektir. Bölgedeki son terörist temizleninceye kadar devam edecektir. Özel harekatın gitmesi yaklaşan yeni mücadele için bir hazırlıktır. Şu anda daha ziyade şehirlerden uzak köy, belde ve kırsalda olan alanlarda mücadele devam ediyor. Alan daraldıkça bu mücadele sivillerin olduğu alana kayacaktır. Bunlar hazırlıklar. Meskun mahale girdiği zaman oradaki tecrübesiyle hareket edilecek" dedi. Bozdağ, Afrin harekatında hava harekatlarında bir sıkıntı olmadığını ifade etti.

 

2 BİN 59 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


Afrin'de terör örgütlerine yönelik Zeytin Dalı harekâtı devam ediyor. 41'i son 24 saatte olmak üzere şu ana kadar 2 bin 59 terörist etkisiz hale getirildi.

Editör: TE Bilisim