ŞEHRİVAN HABER - Sık sık 30 büyükşehirde kamuoyu araştırması yapan ORC araştırma şirketi, son yerel seçim anket sonuçlarını yayınladı.

12-26 Temmuz tarihleri arasında 30 büyükşehirde yapılan anketlerde, 26 bin 800 kişi ile görüşürüldü. Seçmenlere bu pazar yerel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusu soruldu ve seçmenlerin tercihleri analiz edildi. Anketin diğer bölümlerinde ise vatandaşa mevcut belediye yönetiminden memnun olup olmadıkları soruldu. Van'nı da aralarında bulunduğu 30 büyükşehirde belediyelerle ilgili memnuniyet ve olası bir seçimde yerel seçimden alınacak olan sonuçlar sunuldu.

İşte Sakarya, Ankara, Ordu, Konya, Eskişehir, Antalya, Gaziantep, Bursa, Kocaeli, Malatya, Aydın, Manisa, Trabzon, Samsun, Kahramanmaraş, Kayseri, Erzurum, Denizli, İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Hatay, Şanlıurfa, Mardin, Van, Adana, Mersin, Balıkesir, Muğla, Tekirdağ'de büyükşehir belediyelerindeki memnuniyet oranları:

 

KAYYUMLAR GELDİ VAN 5 SIRA YÜKSELDİ!

Önceki yıllarda ORC'nin bir çok büyükşehir anketinde diplerde yer alan Van Büyükşehir Belediyesi'nin memnuniyet oranı kayyum sonrası yükseldi. Anket verilerine göre Bekir Kaya döneminde sürekli olarak 30 büyükşehir arasında 30'uncu sırada yer alan Van Büyükşehir Belediyesi İbrahim Taşyapan ve geçtiğimiz haftalarda göreve başlayan Murat Zorluoğlu başkanlığında tam 5 sıra yükseldi. Van Büyükşehir Belediyesi memnuniyet oranında yüzde 37,9 oranına yükselerek Adana, Muğla, Mersin gibi büyükşehirleri de geride bıraktı.

 

BUGÜN SEÇİM OLSA SONUÇ NE OLUR?

Öte yandan ORC'nin yaptığı seçim çalışmasının bir diğer ayağını ise olası bir seçimde yerel seçimde alınacak sonuçlar oluşturdu. Son yerel seçimde yüzde 54 oranında oy alarak Van'da Büyükşehir ve 12 belediye kazanan DBP'nin oy oranının da merak edildiği bir süreçte Van'daki oy tahminlerinden de flaş sonuçlar çıktı. Yapılan anket çalışmasında son yerel seçim olan 2014'teki oy oranları ile kıyaslandığında HDP'nin bugün yine aynı oranlarda olduğu görülürken AK Parti'nin ise oy oranının yüzde 41 civarından 39'lara gerilediği görüldü. Bu Pazar seçim olsa oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisi olur şeklindeki soruya Van'daki seçmenler ORC aracılığı ile şu cevabı verdi:

 

Editör: TE Bilisim