Van İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen “Organ ve Doku Bağışı" konulu ödüllü resim yarışması düzenlendi.

 

İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliğiyle ortaöğretim 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik "Organ ve Doku Bağışı" konulu ödüllü resim yarışması düzenlendi. Yarışma sonrası düzenlenen törende organ ve doku bağışı ile ilgili bir konuşma yapan Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, “Ağaç yaşken eğilir diyerek küçük kardeşlerimize organ ve doku bağışı konulu resim yarışmasına teşvik etmek amaçlı organ bağışına dikkat çekmek istedik. Bir canlının yaşaması, bir canlının hayata tutunması, hem inancımız açısından, hem insanlık değerleri açısından, hem de şüphesiz bizi biz yapan tüm değerlerimiz adına en ulvi en kutsal en anlamlı görev olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

 

Dr. Yanmaz, “Bizler, bugün sağlıklı bireyler olarak, hayatın bizlere ne getireceğini bilmeden yaşadığımız bu hayatta bir gün bizler için çok zorda olsa bile bunu şimdiden ön görerek organ ve doku bağışı yaparak, yarın hepimiz için çok anlamlı olacak bir hayatı, hayatla buluşturmak. Bugünlerden başlayarak hepimizin ve herkesin şüphesiz yapması gereken önemli bir görev olarak görmekteyiz. Bu nedenle inancımız açısından, insanlığın tüm değerleri açısından organ bağışı yapılması, artırılması ulvi bir görevdir. Günümüzde böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas, kemik iliği, kornea, deri, kemik ve ince barsak en çok nakledilen organ ve dokulardır. 18 veya üstünde bir yaşta olup akli dengesi yerinde olan herkes, sağlık müdürlükleri veya hastanelere başvurarak, doku ve organ bağışında bulunabilirler. Tüm vatandaşlarımızı organ bağışı yapmaya ve bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki bağışlanan her organ devam edecek bir hayattır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yarışmada derece alan öğrenciler hediyelerini aldı. TEV-İfakat Yavuz İlkokulu 5/A sınıfı öğrencisi Yunus Emre Şahin'in yaptığı resim birincilik ödülüne, layık görülerek plaketini ve tam altın ödülünü Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz’dan aldı. Rekabet Kurumu Ortaokulu 7/B sınıfı öğrencisi Berfin Aydoğan'ın yaptığı resimle ikincilik ödülü alarak plaket ve yarım altın ödülün Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin taktim etti. Şehit Uzman Çavuş Faik Balcı İlk ve Ortaolulu 8/A sınıfı öğrencisi Özlem Öter'in yaptığı resim üçüncülük ödülüne layık görülerek çeyrek altın ve plaketini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Aladağ, takdim etti. 

Editör: TE Bilisim