Saadet Partisi Van milletvekillerini tanıttı. Aday tanıtım toplantısında konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, “Bugün kentimizi sözde yöneten iki siyasi partinin ithal adayları ile ne yazık ki Van’da yaşamayan insanlar 1 sıradan aday gösterilmiştir. Bütün bunlara rağmen Saadet Partisi olarak Van’da otlu peynir kadar yerli, Van kedisi kadar milli adaylarla mücadelesine devam ediyor.” Dedi.

 

Saadet Partisi (SP) 1 Kasım erken genel seçimlerde Van’da aday olan Milletvekillerini düzenlediği kahvaltı programıyla tanıttı. Toplantıda açılış konuşması yapan il başkanı Özay İlhan, ülkede 7 Haziran seçimlerinden sonra 4 siyasi partinin 550 milletvekili ile hükümet kuramaması nedeni ile 4 ay dolmadan 1 Kasım’da yeni bir seçim ile karşı karşıya kaldıklarının altını çizerek, “Ülkemizin bütün kaynaklarını heba etmekten başka işleri olmayanlar 13 yıllık iktidarları neticesinde 250 vekille diğer siyasi partilerle anlaşıp bir hükümet kuramayanlar bugün tek başına iktidar derdine düşmüş, ülkenin diğer 3 siyasi partisi ise hiçbir şekilde ne Ak Parti ile nede kendi aralarında bir aya gelip hükümeti kuramamıştır. Kendi siyasi partilerini yönetemeyenler, hükümet kuramayanlar bu ülkeye hiçbir zaman hiçbir şey katamayacaklardır. Ancak borçlarımızın üzerine borç, gözyaşlarımızın üzerine gözyaşı ekleyeceklerdir. Geldiğimiz noktada 4 siyasi parti hiçbir şekilde utanmadan, sıkılmadan yine milletimizin önündeler.” Diye belirtti.  

 

İLHAN: VAN’IMIZA SÖZDE SINIR KAPILARI AÇACAKLARDI, BİR TÜRLÜ AÇILMADI!

4 siyasi partiye karşı Saadet Partisi’nin dimdik bir şekilde ayakta durduğunu dile getiren İlhan, “Partimiz herkese rağmen yeniden büyük Türkiye’yi ve yeni bir dünyayı kurmak için mücadelesine devam etmektedir. Uzun yıllardır iktidar sahipleri Van’ımıza sözde sınır kapıları açacaklardı, bir türlü açılmadı. Mevcut sınır kapımızda kapatıldı ve bugün Van ekonomik anlamda ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldı. TOKİ ödemeleri başladı ve birçok vatandaşımız cebindeki parayı bankalara götürüp TOKİ borcunu yatırmaktadır. Ekonomi tıkanmış, esnaf ağlamakta. İşçimiz, köylümüz, vatandaşımız perişan bir durumdadır. Tarımı tüketilmiş, üretimi bitirilmiş bir kent ile karşı karşıyayız. Bugün kentimizi sözde yöneten iki siyasi partinin ithal adayları ile ne yazık ki Van’da yaşamayan insanlar 1 sıradan aday gösterilmiştir.” Dedi.

 

“OTLU PEYNİR KADAR YERLİ ADAYLAR”

Bütün bunlara rağmen Saadet Partisi’nin Van’da otlu peynir kadar yerli, Van kedisi kadar milli adaylarla mücadelesine devam ettiğini kaydeden İlhan, “Van’da iki siyasi partinin çalışma yaptığından bahsedenler söz konusudur. Van’da her zaman çalışma yapan, seçimlere yönelik değil her an, her saniye Van’ın derdi ile dertlenen ve Van’ın sıkıntılarını çözüm yolları ile birlikte sonun Saadet Partisi her zaman görevini yapmaktadır, yapmaya devam edecektir. Geçmişte en büyük hizmetleri yapmış olan Saadet Partisi’dir. Saadet Partisi’nin bu memlekete attığı temeller bina olmuştur ve içlerinde de insanlarımız iş bulmuştur, iş yerlerinde çalışmışlardır. Fakat gelinen noktada birçok kurumumuz ne yazık ki mevcut hükümet tarafından satılmıştır. Fakat yine bütün bunlara rağmen Saadet Partisi 1 Kasım’da inşallah barajları yıkacaktır ve meclise girecektir. Ülkemizi uçuruma sürüklemek isteyenlere karşı, ülkemizi Suriye’ye çevirmek isteyenlere karşı, bölgemizi kan ve gözyaşına bulamak isteyenlere karşı Saadet Partisi olarak mücadelemize devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

 

ERBAŞ: FAZİLET PARTİSİ’Nİ İKİYE BÖLDÜLER!

İlhan’ın ardından kürsüye çıkan Saadet Partisi 1. sıra Van Milletvekili Adayı Fethullah Erbaş ise, Türkiye’nin bundan sonra koalisyonlarla yönetileceğini kaydederek, 1 Kasım seçimlerinde tekrar koalisyon ortamının oluşacağını anlattı. Saadet Partisi’nin ülkeye ve Van’a çok büyük katkılarının olduğunu vurgulayan Erbaş, “Milli görüş yerlidir ve bu milletin özüdür. Allah’a şükür partimizin mazisi tertemizdir. Gerek ülkemize, gerekse Van’ımıza çok büyük yatırımlar yaptı. Yine bildiğiniz üzere daha önce partimizi üç kere kapattılar. Bunlar Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Milli Selamet Partisi’dir. Ne zaman iktidara doğru yürüsek partimiz karşı türlü türlü oyunlar oynanıyor. Biz bu komplolarla devamlı karşı karşıya kaldık. Refah Partisi’ni kapattıktan sonra kurduğumuz Fazilet Partisi’ni ikiye böldüler. Daha sonra Saadet Partisi gelişti ve yüzde 6’lara, 7’lere barajı aşma noktasına geldiği zamanda bir grup daha söküp aldılar. Şimdi yine bir grubu sökmeye çalışıyorlar. Öyle çirkin bir politikayla gidiyorlar ki kendilerinden başka hayat hakkı tanımayan bir düzen içerisinde gidiyorlar. Fakat Allah’a hamdolsun biz asla davamızdan vazgeçmedik. 1 Kasım seçimleri içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.


ŞEHRİVAN SİYASET – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim