Tuşba ilçesi Zambak Ana okulu’nda düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gıyesettin Kırekin, 'Oyuncak Kumbaram Projesi' kapsamında şu anda 5 okula bırakılan kumbaraların daha sonra merkez ve ilçelerde belirlenecek olan 21 okula daha bırakılacağını söyledi. Yapılan bütün faaliyetlerin, etkinliklerin çocukların daha iyi bir geleceğe sahip olması adına yapıldığına vurgu yapan Kırekin, "Bizlerde okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, daha sempatik hale getirilmesi ve çocuklarımızın uygun ortamlarda, uygun araç gereçlerle, uygun mekanlarda öğrenim görmeleri için sizlerin gayretiyle çeşitli projeler geliştiriyoruz. Bu proje de, geliştirilen birçok projenin somut bir göstergesidir. Çünkü burada hepimizin fiili olarak katkısının olabileceği bir projedir. Ben bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Nuran Altan Göl ise, eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitimin gömleğin ilk düğmesi olduğunu belirterek, bunun doğru iliklenmesi gerektiğini dile getirdi. Okul öncesi eğitimin çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal, duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreç olduğunu belirten Göl, “Bu nedenle, çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi önem kazanmaktadır. Ana kucağındaki yoğun ilgiden sonra, anaokulu ortamı çocuk için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Olumlu ya da olumsuz anlamda verilen her şey onları yetişkinlik yıllarında da doğrudan etkilemektedir. Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenir. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeyi ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından program katılımcılar tarafından oyuncak ve kırtasiye diye adlandırılan kumbaralara hediyelerin bırakılması ile son buldu. Öte yandan minik elleriyle kumbaraya oyuncaklarını bırakan çocuklar ise ,”Birçok arkadaşımızın oyuncakları yok. Bu nedenle biz oyuncağı olmayan tüm arkadaşlarımızın da oyuncağı olsun istiyoruz. Bunun için kumbaralara oyuncağımızı bırakıyoruz” dedi. 


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim