Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde ve ilçelerde sürdürülen asfaltlama çalışmaları devam ederken, Büyükşehir tarafından Özalp ilçesinde 3 kilometre asfaltlama çalışması yapıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, kent geneli ve ilçelerde sürdüğü yol yapımı, yol genişletme ve asfalt çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar kapsamında ilçelerde belirlenen yollarda asfaltlama çalışmaları ile yurttaşları yıllardır özlemini çektiği hizmetler ile tanıştırıyor. Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar kapsamında Özalp ilçesinde bulunan Emek Mahallesi, İstasyon Caddesi, Altınboğa yolu ile çarşı merkezinde BSK sıcak asfaltlama çalışmasına başladı. Belirlenen güzergâhlarda çalışma yapan ekipler, 2016 yılı çalışma programı dâhilinde tüm yolların asfaltlamasını tamamlayarak hizmete sunacak. Özalp ilçesinde bulunan Emek Mahallesi’nde 1,5 kilometre BSK sıcak asfaltlama çalışmasını tamamlayan ekipler, diğer alanlarda bulunan çalışmalara ise devam ediyor. Yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getiren Özalplı vatandaşlar, çalışmalar ile yıllardır yaşadıkları sorunlardan kurtulmanın sevincini yaşadı.

 

İLÇEMİZE YAPILAN ÇALIŞMALAR ANLAMLI VE DEĞERLİDİR”

Büyükşehir Belediyesi tarafından Özalp ilçe merkezinde yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden çarşı esnaflarından Hikmet Çağiş,″Bizim yollarımız daha önce çok sıkıntılıydı. Van Büyükşehir Belediyesi’ne yolların yapımı için müracaata bulunduk. Büyükşehir Belediyesi kısa bir süre içerisinde bu konuda bizlere yardımcı oldu.  Şuan da yollarımız yapılmaya başlandı. Bu anlamda emeklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Yapılan hizmetler ile yıllardır yaşadığımız sorunlar ortadan kalktı″ dedi. Özalp Sanayi Sitesi esnaflarında Mehmet İzin ise, ilçede yapılan çalışmalar ile Özalp’ın daha güzel bir ilçe haline geldiğini ifade ederek, daha önce Sanayi Sitesi etrafında çamur ve toz nedeniyle yürüyemez halde olduklarını yapılan asfalt ile bu sorunun ortadan kalktığını söyledi. İzin,″ Büyükşehir Belediyesi’nin bizler için yaptığı çalışmaları takdir ediyorum. İlçemize yapılan çalışmalar anlamlı ve çokta değerli olan çalışmalardır. İlçede yapılan yollar tüm halkın faydasınadır″ dedi.

 

“YAPILAN HİZMETLERİN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”

İlçenin Emek Mahallesi’nde yapılan çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden mahalle muhtarı Ercan Meral, mahalleli yurttaşlar olarak yaşadıkları sorunların çözüme kavuşmasının sevincini yaşadıklarını belirterek, yıllardır özlemini duydukları hizmetler ile tanışmaya başladıklarını dile getirdi. Meral, ″Biz şuana kadar ne zaman Büyükşehir Belediyesi’ne sorunlarımız ve sıkıntılarımız için müracaat de bulunduysak, bu konuda Büyükşehir Belediyesi bizlere yardımcı olmuştur. Bizim yollarımız daha önce çok kötü durumdaydı. Esnaflarımız ve mahalle sakinlerimiz bundan dolayı çok zorluk yaşıyordu. Bugün itibari ile bu sorunumuz ortadan kalktı. Bundan dolayı özellikle eş başkanlar Hatice Çoban ve Bekir Kaya’ya çok teşekkür ediyoruz″ dedi. 

Editör: TE Bilisim