Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi’nin okul kütüphanesi öğrencileri okumaya ve ders çalışmaya teşvik ediyor.

 

Türkiye’de çok az ortaöğretim kurumunda görülebilecek kütüphane özel okulların kütüphanesiyle yarışıyor. 4 binden fazla kitaba sahip olan kütüphane 75 kişilik oturma kapasitesine sahip. Yaklaşık 2 yıl önce kurulan kütüphane öğrencilerin okuldaki en uğrak yeri olmuş durumunda.

 

Okul kütüphanesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Haydar Bey Anadolu Lisesi Okul Müdürü Doğan Ergün şu ifadelere yer verdi: “Okul yönetimi olarak nitelikli bir eğitimin ancak iyi bir fiziki ortamda gerçekleşebileceğini düşünmekteyiz. Bu düşünceyle öğrencilerimizin boş zamanlarında kitap okuyabilecekleri ve ders çalışabilecekleri rahat, estetik, ferah ve kitap içeriğiyle zengin bir kütüphane oluşturduk.”

 

Teknolojik koşulların ve bilişim teknolojilerinin ilerlemesine rağmen kitabın ve kütüphanenin öneminin azalmayacağını belirten Ergün ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Okulumuz kütüphanesinde internet ve fotokopi hizmetleri de verilmektedir. Yani bir öğrencimiz okuldan çıkıp başka yerlere gitmeden ödev ve çalışmalarını okul kütüphanesinde tamamlayabilmektedir. 75 öğrencimiz aynı anda kitap okuyabilmekte veya ders çalışabilmektedir. Kütüphanemizde bilim, sanat, öykü, sanat, roman vs. kategorilerde 4 binin üzerinde kitap bulunmaktadır.

 

Kütüphanenin yanı sıra okulun diğer alanlarıyla ilgili de konuşan Müdür Ergün şunları söyledi: “Okulumuzda zengin, estetik ve kullanışlı bir kütüphanenin yanı sıra, kapalı spor salonu, resim atölyeleri, müzik sınıfları, öğrencilerimiz için bir halı saha, kız öğrenci pansiyonu da bulunmaktadır.”


ŞEHRİVAN EĞİTİM: MENDUH ÇALIŞKAN

Editör: TE Bilisim