7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala tansiyon yükselirken dün HDP'nin Adana ve Mersin'deki teşkilatlarına yapılan bombalı saldırı bir anda gündeme oturmuştu. Yapılan saldırıda 7 partili yaralanmış ve teşkilat büroları adeta savaş alanına dönmüştü. O saldırı ile ilgili farklı kesimlerden ortak açıklamalar gelirken Partiya Azadiya Kurdistan (PAK) Van İl Örgütü de yaptığı açıklama ile saldırı kınadı. Devlete failleri bulma çağrısında bulunan Van teşkilatı HDP'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Açıklama Kürtçe ve Türkçe yapılırken şu ifadelere yer verildi:

HDP'ye yönelik bugüne kadar yapılan ve bu sabah HDP'nin Adana ve Mersin il binalarına yapılan bombalı saldırıları şiddetle kınıyoruz.Bu saldırılar düşünce ve örgütlenme özgürlüklerine ve demokrasiye yönelik yapılan bir saldırıdır.Devlet ve hükümet failleri ortaya çıkarmakla yükümlüdür aksi takdirde zan altında kalacaktır.Bir an evvel failler bulunup yargılanmalıdır. HDP'ye Yönelik Yapılan Saldırıları Kınıyoruz. HDP camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletir, yaralılara acil şifalar dileriz.

Em êrîşên heta niha li dijî HDPê hatî kirin û ya îro jî li Bajarên Edene û Mêrsînê hatî kirin bi tûndî şermezar dikin.Ev êrîşên ku hatî kirin li dijî azadîya ramanan û rêxistîbûnê û demokrasîyê hatîye kirin.Divê dewlet û hikûmet erka xwe a ku sûcdaran derxe holê bi cîh bîne.An wê di bin gumanan de bi mîne.Divê gavek berê sûcdar bên dîtin û bên darizandin. Em başbûnek bi lez ji birîndarên bûyerê re dixwazin û ji civata HDPrê jî dibêjin derbasbûyî be.

 

Editör: TE Bilisim