Ankara'da 97 kişinin ölmesiyle sonuçlanan saldırının ardından devlet bir dizi çalışma için hareke geçti. Yapılacak çalışmayı ise dün Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında duyurdu.

Buna göre ölenler sivil terör mağduru ve bu çerçevede yasal imkanlardan faydalanacak..

 

ÖLENLERİN YAKINLARINA MAAŞ BAĞLANACAK

Kurtulmuş, "Ölenlerin yakınları ve ayrıca yaralananlarla ilgili yasa neyi emrediyorsa gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlendirildi. Ölenlerin yakınlarına maaş bağlanması ve yaralılara destekler hususunda ilgili adımlar atılacak. Ayrıca devlette işimkanı sağlanacak. Hep beraber bir yası tutuyoruz." demişti.

 

KANUN, KAMUDA İSTİHDAM HAKKI TANIYOR

2013'ta çıkarılan kanuna göre kardeşlerine, kardeşleri yoksa anne-babalarına kamuda istihdam hakkı tanınıyor. Mevzuata göre yasadan faydalanabilmek için muhtaçlık durumuna bakılıyor. 16 yaşından büyükler için tespit edilen 30 günlük asgari ücretin net tutarının yüzde 60'ı, yüzde 80'i ve tamamı oranında maaş bağlanıyor. Terör ve terörle mücadeleden etkilenen ve vefat eden vatandaşların yakınlarına bir asgari ücretin tutarı şeklinde ödeme yapılıyor.

 

ÇOCUKLARINA BURS VERİLECEK

Diğer taraftan saldırıda hayatını kaybedenlerin (okuyan çocuğu varsa) çocuklarına da burs verilecek.

 

BU YIL 237 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre, bu yıl 237 sivil terör mağdurunun yakını kamuda istihdam edildi.

 

"ŞEHİT SAYILMALARI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERECEĞİZ"

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Parlamento açıldığında, Cumhuriyet Halk Partisi için elimizden geleni yapacağız. Ankara'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın şehit sayılması için kanun teklifi vereceğiz" dedi.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim