Van’da jandarma ve polis ekiplerince yapılan ortak trafik denetiminde 564 araç kontrol edildi.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından eş zamanlı olarak 81 ilde 'Türkiye Güvenli Trafik Denetimi' yapıldı. Ülke çapında yedinci kez gerçekleştirilen denetimlerle karayolları üzerinde oluşması muhtemel trafik yoğunluğunun sorunsuz olarak yönetilmesi ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması ile sürücü ve yolcularda trafik kurallarının önemi konusunda farkındalık yaratarak “Trafik Güvenliği Bilincinin” yaygınlaştırılması amaçlandı.

 

Van’da da 11 Ekim günü üç aşamalı olarak planlanan denetimlerin ilk aşaması saat 10 ile 12, ikinci aşaması 15 ile 17, üçüncü aşama ise 19.30 ile 21.30 arasında yapıldı. 3 kontrol noktasında gerçekleşen uygulamaya toplam 10 personel ve 5 ekip katıldı. Uygulamada, 564 araç kontrol edilirken eksiklik ve kural ihlali tespit edilen 114'üne 36.851,00 TL cezai işlem uygulandı ve eksikliği görülen 1 araç trafikten men edildi.

 

Uygulamada öne çıkan ihlaller arasında; 16'sı hız limitlerine uymamak, 22'si araç muayene süresini geçirmek, 20'si emniyet kemeri ve koruyucu tertibat kullanmamak, 10'u zorunlu mali sorumluluk sigortasını yaptırmamak, 18'i takograf bulundurmamak veya kullanmamak oldu. 

Editör: TE Bilisim