Van Emniyet Müdürlüğü ve üniversite öğrencilerince düzenlenen etkinlikte Çaldıranlı 400 çocuk, daha önce hiç gitmedikleri sinemayla buluşturuldu. İlk kez sinemaya gelen çocukların heyecanlı olduğu görüldü.

 

İl Emniyet Müdürlüğü ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Konseyi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlik çerçevesinde, daha önce büyük bölümü sinemaya gitmemiş, Çaldıran Hafsa Hatun İlköğretim Okulu ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencisi 400 çocuk, Van AVM’deki sinemada film izleme fırsatı buldu. Van Emniyet Müdürlüğünde görevli Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri de sinema öncesi çocuklarla bir bir ilgilendi.

 

İLK KEZ SİNEMAYA GELDİLER

Otobüslerle Van AVM’ye getirilen öğrenciler burada öğrenci konseyi üyeleri ve Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri tarafından karşılandı. Polisler eşliğinde AVM’yi gezen öğrenciler daha sonra üst katta bulunan sinema salonuna geldi. Burada patlamış mısır ikram edilen çocuklar daha sonra sinema salonuna alındı. Sinemada ‘Şirinler’ filmini izleyen bazı çocuklar oldukça heyecanlandı.

 

KARADUMAN: O MUTLULUĞU BİZDE GÖRDÜK

YYÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Karaduman, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ve ekibiyle ortak yürüttükleri etkinlikte, çocukların yüzündeki mutluluğu görünce büyük sevinç duyduklarını söyledi. Bu tür etkinliklere destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün de çocuklarımız Van Emniyet Müdürlüğümüzle birlikte ilk kez sinemayla tanıştı. Biz de bunun mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

 

ÖĞRENCİLER BÜYÜK MUTLULUK YAŞADI

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı İrem Bayram ise etkinliğe destek vermekten büyük mutluluk duyduğunu, çocukların sevincinin hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini ifade etti. Okulun öğretmenlerinden Mehtap Püroğlan, Çaldıran ilçesinden gelen öğrencilerin büyük bölümünün ilk kez sinemayla tanıştığını dile getirerek, benzer etkinliklerin devam etmesini istedi. Öğrenciler, polis ve üniversite öğrencisi büyükleri ile sinemada film izlemekten mutlu olduklarını ifade etti.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim