Van haber - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Paramedik Derneği ile Van İl Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Ambulans Rallisi”nde dereceye girenlere ödülleri verildi. 


YYÜ Senato Salonu’nda yapılan ödül törenine YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fayik Öner, Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Kul, akademisyenler, 112 ve UMKE temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Bizim yüksekokulumuz oldukça iyi bir yüksekokul. Gerçekten bütün hocalarımız öğretmenlerimiz işlerini severek yapıyorlar. Bizlerde kendilerine güveniyoruz. Gelecek yıl şöyle bir şey de yapabiliriz; eşit mesafelerde vaka olsun. Grup bilinciyle de eşit mesafelerden vakaya ulaşılsın. Böyle bir yarışma da Türkiye’de ilk olsun. Böyle bir şeyi gelecek yıl yapabiliriz ki bununla yeni bir farklılık ortaya koymuş oluruz. Ben yarışmaya katılan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

 


Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, ilk ve acil yardım programı öğrencilerinin mesleki kabiliyetlerini arttırmaya yönelik YYÜ Su Sporları Merkezi’nde yapılan Ambulans Rallisi’nde trafik kazası, yanık, boğulma, kalp krizi ve travma vakalarına müdahale eden öğrenciler 112 ve UMKE ekipleriyle yarıştı. Kıyasıya verilen mücadelenin ardından 1’inci, 2’inci ve 3’üncü olan gruplara kupaları verildi.

 

 

Editör: TE Bilisim