Saadet Partisi Van Milletvekili Adayı Özay İlhan, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek sağduyu çağrısında bulundu.

 

Van’daki seçim bürosunda bir açıklama yapan Saadet Partisi Van Milletvekili Adayı Özay İlhan, son zamanlarda yapılan saldırılara dikkat çekti. Sağduyu çağrısında bulunan İlhan, 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diledi. Özay İlhan, “Giderek üreten değil, tüketen bir kent durumuna geliyoruz. Kentimizde ciddi bir işsizlik sorunu var, ancak Saadet Partisi olarak iktidara geldiğimiz zaman ülkemizin huzuru ve saadeti için canla başla çalışacağız” diye konuştu.

 

İLHAN: YOLSUZLUĞA BULAŞMADIK

Hiçbir zaman yanlışa ve yolsuzluğa bulaşmadıklarını ifade eden Özay İlhan ilk olarak şunları kaydetti: “Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. Dönem milletvekili seçimi 7 Haziran Pazar günü ilimizde ve tüm Türkiye’de yapılacaktır. Bu seçim döneminde ülkemizde yine ne yazık ki can kayıpları yaşanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet ailelilerine sabırlar diliyoruz. Yaralı olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Ayrıca seçim gününe az bir zaman kala Saadet Partisi olarak herkesi sağduyulu olmaya ve seçimin huzurlu geçebilmesi için sükûnete davet ediyoruz. Sonuçlar ne olursa olsun sandıktan çıkana razı olmak mecburiyetindeyiz. Saadet Partisi olarak seçim döneminde tüm ilçelerimizi ve birçok mahallemizi, esnafımızı birebir ziyaret ederek; halkımızın elini sıkmaya, sıkıntılarını dinlemeye ve çözüm önerilerimizi anlatmaya çalıştık. Ayrıca bazı vatandaşlarımızın evlerine giderek onları ziyaret ettik ya da televizyon ekranlarından ulaşmaya çalıştık. Saadet Partisi olarak ülkemizde tıkanan siyasetin önünü açmak ve çözüm üretmek görevini her zamanki gibi bizler üstlendik üstlenmeye de devam edeceğiz. Hiçbir zaman ve hiçbir şekilde yanlışa, yolsuzluğa bulaşmadan sadece ve sadece insanımıza faydalı olmaya çalıştık. Gelinen noktada seçim çalışmaları vesilesi ile yapmış olduğumuz ziyaretler gezmiş olduğumuz yerler dolayısıyla ülkemizde ve özellikle Van’ımızda ciddi sıkıntıların olduğunu gördük. İlimiz ülke genelinde işsizlik oranının en yüksek olduğu illerden bir tanesidir. Ne yazık ki üreten değil, tüketen bir kent durumundayız.”

 

“TOKİ’LER VATANDAŞIMIZA HİBE EDİLECEK”

Seçildikten sonra parti olarak Van için neler yapacaklarını anlatan İlhan, “Ancak Saadet Partisi olarak meclise girip iktidara geldiğinde geçmişte olduğu gibi bu dönemde de birçok sorunun ortadan kalkması için; milletimizin refah ve huzuru için canla başla çalışmaya hazır olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu vesile ile yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır sözü ile tüm milletimizi ellerini vicdanlarına bırakarak Pazar günü sandık başına giderek Saadet Partisine oy vermelerini istiyoruz. Çünkü biz seçim sathı mahallinde halkımıza şu sözleri verdik ve bahsedeceğim konuları en kısa sürede çözecek güçte ve irade de olduğumuzu Allah’ın izniyle söylemek istiyoruz. Bunlar kısaca: TOKİ’ler vatandaşımıza hibe edilecek. Sınır kapılarımız derhal açılacak. Vergi terki sağlanacak. Deprem sonrası kira olan tüm kurumlar yeni binaları yapılarak taşınacak ilimizde ve ülkemizde israf önlenecek. Resmi kurumlarımızda kullanılan kiralık araç olayı asgariye indirilecek. Emeklilerimize iki bayram birer maaş ikramiye verilecek. Çözüm süreci neticeye erdirilecek demokratik haklar asla pazarlık konusu yapılmayacak. Tarım ve tarıma dayalı sanayi geliştirilecek. İlimizde iki partinin kısır çekişmelerine ülke genelinde dört partinin gürültüsüne asla izin verilmeyecek. İlimizde ki doktor hemşire sağlık memuru alanındaki memur açığı ve tıbbi cihaz açığı sorunları derhal giderilecek. Komşu ülkeler ile olan sorunlar giderilecek. Normal komşuluk ilişkileri en iyi düzeye çıkarılacak. Açılacak sınır kapıları sayesinde ticaret gelişecek. Öğretmen açığı tamamlanacak. Atanamayan öğretmenlerimiz atacak.” Dedi.

 

İLHAN: SAADETE GELİN

Pazar günü yapılacak seçimler için çağrıda bulunan İlhan sonra olarak şunları kaydetti: “Merkez Kampüs alanı içeresinde bulunan ilçelere ait meslek yüksekokulları bizzat ilçe merkezlerine taşınacaktır. Üniversitemizi büyütülerek geliştirilecektir. İlimizdeki en büyük sorunlardan biri olan elektrik sorunu çözüme kavuşturulacaktır. Erciş’teki kentsel dönüşüm sorunu çözülecektir. Çaldıran Çili, Başkale Gelincik, Saray Kapıköy sınır kapıları açılacak. Çatak üzerinden Şırnak Habur sınır kapısı yolu tamamlanacak. Özalp, Çaldıran karayolu tamamlanacak. Erciş Şeker Fabrikası sattırılmayacaktır. Erciş, Muradiye, Gevaş ilçelerimizdeki pancar üreticileri desteklenecektir. Şu an resmi rakamlarla Van da kredi kartı borcu takibe düşen 25.000 civarında vatandaşımız bulunmaktadır. Bu konu kapsamlı bir şekilde ele alınarak vatandaşımız faiz ve borç batağından kurtarılacaktır. Çevre yolu tamamlanacak. Gençlik merkezleri kurulacak. 7 Haziran için son çağrımız budur olarak Vanlı Hemşerilerimize bu Pazar sandıklara giderek kendinize geliniz Saadete gelini diyoruz. Hakkın hâkimiyeti için, yaşanılabilir bir Türkiye için, Adil düzene dayalı yeni ve adil bir dünya için, İslam Birliğinin yeniden tesisi için tüm halkımızı Saadet Partisine oy vermeye davet ediyoruz.”


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim