Yıllardır bitmeyen ve Van'ın en büyük ilçesinin en büyük sorunu haline gelen Erciş Devlet Hastanesi bu kez de Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın gündemindeydi. Katıldığı bir televizyon programında hastane nedeniyle Erciş'ten özür dileyen Akdağ ile gündeme gelen Erciş Devlet Hastanesi'nin durumu için Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci 250 yatak kapasiteli Erciş Devlet Hastanesi'nin Ağustos ayında hizmete açılacağını bildirdi.

 

ÇİFTCİ BAKAN İLE GÖRÜŞTÜ, İŞTE HASTANNİN BİTECEĞİ TARİH!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ katıldığı bir televizyon programında, "TOKİ tarafından Erciş'te yapılan hastane halen bitmedi. Maalesef işi alan yüklenici işi yapamadı. Şimdi önümüzdeki üç ayda bitirilmek üzere tedbirleri aldık. Ben bütün Ercişlilerden özür diliyorum" dedi. Yılan hikayesine dönen Erciş Devlet Hastanesi'nin tamamlanarak hizmete açılması için Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştüğünü belirten Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, hastanenin Ağustos aynında hizmete açılacağını söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Erciş Devlet Hastanesi inşaatında yüklenici firmalardan kaynaklı bir gecikmenin olduğunu belirterek, söz konusu 250 yatak kapasiteli hastanenin 3 ay içinde Erciş halkına hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

 

BAKAN ÖZÜR DİLEDİ!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir televizyon kanalında gençlerle buluşmasında gençlerden gelen soru üzerine Erciş Devlet Hastanesinin 3 ay içerisinde biteceğini kaydederek, "Hükümet olarak ihtiyaç olan yerlerde hastaneler yapıp hizmete sokuyoruz. Van bunların en önemli örneklerinden birisidir. Şuan Van'daki hastanelerimiz Türkiye'nin en modern hastaneleri arasında yer alıyor. Van'ı sıraya koysak ilk üçe girer. TOKİ tarafından Erciş'te yapılan hastane halen bitmedi. Maalesef işi alan müteahhit işi yapamadı. Şimdi önümüzdeki üç ayda bitirilmek üzere tedbirleri aldık. Ben bütün Ercişlilerden özür diliyorum. O hastanenin çoktan bitmesi gerekirdi" dedi.

 

GERİ SAYIM BAŞLADI

Erciş Devlet Hastanesi bölgenin en modern, en güzel devlet hastanelerinden birisi olacağını söyleyen Çiftci, "Yaşamış olduğumuz deprem afetinden sonra Sayın Başbakanımızın talimatı, teşkilatımızın ve Erciş halkımızın istekleri doğrultusunda yaptığımız girişimlerimiz sonucu 150 yataklı devlet hastanemizi 250 yatağa çıkarmıştık. Hamdolsun Allah nasip ederse 2017 yılının Ağustos ayında hastanemizin inşaatını bitirip, Erciş halkımızın hizmetine sunacağız. Ameliyathaneleri, modern odaları, tüp tesisleri ve kadrosuyla Erciş Devlet Hastanesi 250 yataklı olarak bölgenin en modern, en güzel devlet hastanelerinden birisi olacak" şeklinde konuştu.

 

"HALKIMIZA NE YAPSAK AZDIR"

AK Parti hükümeti olarak, verilen her sözü yerine getirdiklerini dile getiren Çiftci, "Başımız dik, alnımız ak. Halkımıza ne yapsak azdır. Göreve ilk başladığımızda Erciş'te, 20 civarında uzman, çok az sayıda da pratisyen doktor varken, hamdolsun bizim dönemimizle birlikte 50-60 aralığında uzman doktor, bir o kadar da aile hekimimiz, diş hekimlerimiz, diğer uzmanlarımız ve pratisyen hekimlerimiz mevcut. Bu hastane bitinceye kadar, polikliniklerin yetersiz olması nedeniyle yeni poliklinikler açacağız. Ayrıca madde bağımlıları için de orada bir psikiyatri servisi açacağız. Bu hizmetlerin getirilmesinde emeği olan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Sağlık Bakanımıza Erciş halkı ve şahsım adına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim