Erzurum'da 9 yaşında başladığı karatede birçok madalya kazandıktan sonra Muş'ta antrenörlüğe başlayan Aydan Ferhatoğlu, Avrupa ve dünya şampiyonları yetiştirmeyi hedefliyor.

 

Aydan Ferhatoğlu, küçük yaşta annesinin desteği ile başladığı karatede aralarında Türkiye ve Balkan şampiyonluklarının da bulunduğu 200'ün üzerinde madalya kazandı. Aktif spor yaşamının ardından iki yıl önce evlenen ve Muş'a yerleşen bir çocuk annesi Ferhatoğlu, eşinin de isteği üzerine karateye bu kez antrenör olarak döndü. Ferhatoğlu, Türkiye Karate Federasyonunca Muş'ta görevlendirilmesinin ardından Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda 20 çocuğa karate eğitimi veriyor.

 

"KADINLARIN ÖNDE OLMASI İÇİN ÇOK UĞRAŞACAĞIM"

Aydan Ferhatoğlu, yaptığı açıklamada, spor yaşamında birçok dereceler elde ettiğini ancak Avrupa ve dünya şampiyonluğu yaşayamadığını söyledi. Bu nedenle amacının özellikle kız çocuklarını Avrupa ve dünya şampiyonu yapmak olduğunu anlatan Ferhatoğlu, şöyle konuştu: "Karate disiplin sporudur, ahlaktır. Öyle sporcular yetiştirmek istiyorum ki hem disiplinli hem ahlaklı olsun. Bir kadın olarak kız çocuklarına destek verip, ileride iyi bir derece almaları için çaba sarf edeceğim. Doğuda spor yapmak kadınlar için çok önemli. Kadınların önde olması için çok uğraşacağım."

 

FERHATOĞLU: MARŞIMIZIN DİNLEMESİNİ İSTİYORUM

Aydan Ferhatoğlu, karateye başlamasında annesinin büyük emeği olduğunu anlattı. Annesinin kendisini karate kursuna yazdırdığını ve antrenmanlara getirip götürdüğünü ifade eden Ferhatoğlu, "Benden sonra iki erkek kardeşim de karateye başladı. İlk Balkan şampiyonluğumu 12 yaşında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te aldım. En son İslami Dayanışma Oyunları'nda takım olarak üçüncü olduk. Kardeşlerimin de dereceleri var. Bir kardeşim Avrupa ikincisi, diğer kardeşimin ise Balkan Şampiyonalarında dereceleri bulunuyor." değerlendirmesinde bulundu. Şu anda eğitim verdiği sporcuları Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına hazırladığını vurgulayan Ferhatoğlu, "Türk bayrağının göndere çekilip, milyonlarca insanın saygı duruşunda İstiklal Marşımızı dinlemesini istiyorum." Dedi.

 

KARATAŞ: GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATIYOR

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Murat Karataş ise Ferhatoğlu'nun bir kadın karateci olarak Muş'ta görev yapmasının büyük avantaj olduğunu dile getirdi. Ferhatoğlu'nun amacının kendisi gibi milli sporcular yetiştirmek olduğunu vurgulayan Karataş, "Çocukların uluslararası dereceye girmesi için gecesini gündüzüne katıyor. Biz de müdürlük olarak elimizden geleni yapıyoruz. İlimiz de kadın antrenör olması kızlarımızın bu spora ilgisini artıracaktır." Diye görüşlerini aktardı. Aydan Ferhatoğlu'nun eşi Yakup Ferhatoğlu da "Aydan karatede çok başarılı bir sporcuydu. Şimdi de memleketimizde kız çocuklarını milli sporcu, dünya ve Avrupa şampiyonu olarak yetiştireceğine inanıyorum. Kendisini bu yolda destekliyorum." ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim