16 Nisan referandumu için geri sayım sürerken YSK bugün sandık sorgulama sistemini hizmete açtı. Referandumda nerede oy vereceğim sorusunun yanıtını online olarak alabilirsiniz. Yapmanız gereken sandık sorgulama ekranına TC numaranızı girip gerekli bilgileri öğrenmek. Seçmen sorgulama işlemini yapmak isteyenler bu işlemi internetten gerçekleştirebiliyor.

Referandum tarihi yaklaştıkça vatandaşlar nerede oy kullanacağım sorusuna yanıt arıyor. Referandumda nerede oy kullanacağınızı sayfamızda bulunan sorgulama işlemiyle yapabilirsiniz. Oy vereceğiniz yeri sandık numarasına kadar bu sistem üzerinden öğrenebiliyorsunuz. Peki YSK sitesinden seçmen sandık sorgulama işlemini nasıl yapacaksınız? YSK yurt içi seçmen sorgulama sitesinin adresi nedir? Bunun için yapmanız gereken aşağıdaki fotoğrafa tıklamak. YSK'nın resmi sitesindeki seçmen sandık sorgulama ekranına buradan ulaşacaksınız.

REFERANDUM YSK SEÇMEN LİSTESİ SORGULAMA NASIL YAPILIYOR?

Seçmen sorgulama işlemini yapmak isteyenler bu işlemi internetten gerçekleştirebiliyor. Bunun için iki adresten faydalanmak mümkün. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) internet sitesi ve e-Devlet Kapısı'ndan yararlanarak YSK seçmen sorgulama yapılabilecek. Şimdi her iki seçenekten nasıl sorgulama yapacağınıza değineceğiz.

Oy kullanma hakkına sahip olan vatandaşlar, e-devlet ve YSK internet sitesi üzerinden kütüğünün nereye kayıtlı olduğunu öğrenebilecek. YSK internet sitesi üzerinde kurulu olan sistemden seçmen bilgilerini öğrenmek isteyen vatandaşlar, T.C. kimlik numaları ile bu bilgiye erişebilecek.

 

NEREDE OY KULLANACAĞIM? YANITINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

ÇİPLİ KİMLİK KARTI OLMAYAN OY VEREMEYECEK Mİ? 

Son günlerde ortalıkta çipli kimlik kartı olmayanların oy veremeyecekleri söylentisi dolaşıyor. YSK sitesinden yaptığı açıklamada bunun doğru olmadığını bildirdi. Referandumda TC numaralı nüfus cüzdanıyla olduğu Geçici Kimlik Belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliklerle de oy kulanılabiliyor.

OY VERMEK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELER?

Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve yurt dışı seçmen kütüğünde kaydı bulunan her Türk vatandaşı oy kullanabilir.

REFERANDUM NE ZAMAN?

Anayasa değişikliği hakkında yapılacak referandumun tarihi belli oldu. Referandum 16 Nisan Pazar günü yapılacak.

Editör: TE Bilisim