Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri sınırları arasında bulunan Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK örgütünce düzenlenen saldırıda 7 korucu, 2 asker ve bir emekli köy korucusu şehit oldu, 3 asker ve 2 vatandaş yaralandı.

 

KÜRTÇE AĞIT

Çatışmada şehit olanların cenazeleri otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Acı haberi alan korucu aileleri, Kürtçe ağıtlar yaktı. Tendürek Dağı'nda düzenlenen saldırıda şehit olan jandarma er Ahmet Tezcan'ın Manisa'nın Akhisar ilçesindeki evinde de yas var.

 

Şehit ailelerine acı haber ulaştı

 

5 AY 3 GÜNÜ VARDI

Baba Tezcan, yaptığı açıklamada, oğlunun tezkeresine 5 ay 3 gün kaldığını söyledi. Dün akşam oğluyla telefonla görüştüğünü belirten Tezcan, "Ben aradığımda 'Seni ararım baba, komutanla görüşme yapıyorum' dedi. Ondan sonra görüşemedik. Bir daha aramadı, haberi geldi işte. Daha önce konuştuğumuzda 'Ben sadece karakol etrafında ve bir de kalorifer kazanında nöbet tutuyorum, merak etmeyin' diyordu. Hiç izin kullanmamıştı. 'Devrelerim izne gitti, onlar gelsin, önümüzdeki ay ben izine geleceğim' diyordu, gelemedi." ifadelerini kullandı.

 

Şehit ailelerine acı haber ulaştı

Editör: TE Bilisim