ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL / MERAL YILDIZ - İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan parka Van’da şehit olan Ahmet Çam’ın ismi verildi.

 

Van’ın İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Karlıova sokakta yola döşenen patlayıcıyı imha ederken meydana gelen patlamada şehit olan Ahmet Çam’ın ismi, İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan parkta yaşatıldı.

 

Şehit Ahmet Çam’ın isminin verildiği park düzenlenen program ile hizmete açıldı. Programa Ahmet Çam’ın ailesi de katılırken, duygu dolu anlar yaşandı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, yapılan parkın sinevizyon gösterimi, şehit Ahmet Çam’ın hayatının anlatılması ile başlayan program Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun konuşması ile devam etti.

 

Zorluoğlu konuşmasında ilk olarak terör örgütü tarafından şehit edilen Ahmet Çam ve tüm şehitlere rahmet diledi. Zorluoğlu şöyle konuştu: “Devletimizin bekası, milletimizin birlik beraberliği, huzur ve güveni için verdiğimiz mücadeleyi bugün çok daha büyük bir gayretle, kararlılıkta yürütüyoruz. Sizleri temin etmek isterim ki bu şehirde, bu şehrin dağlarında, yaylalarında, köylerinde bir tek terörist kayamayıncaya kadar mücadeleyi devam ettireceğiz. Ahmet’imizi şehit edenlere inat sadece öldürmeyi, yakmayı, yıkmayı, tahrip etmeyi bilen bölücü terör örgütü mensuplarına inat bu şehirde kardeşliği, huzuru, güveni ve kucaklaşmayı temin edeceğiz.”

 

 

“BÜYÜK KUCAKLAŞMAYA VESİLE OLACAĞIZ”

Parka Ahmet Çam isminin verilmesinin parka başka bir anlam kattığını söyleyen Zorluoğlu, “Bir taraftan uzunca bir süredir maalesef belediyecilik hizmetini adeta unutan şehrimize, bugün açılışını yapacağımız bu güzel hizmetler gibi yeni hizmetler kazandıracağız. Bir taraftan da vatandaşımızın kalbine ve gönlüne dokunan davranışlarla yeniden büyük kucaklaşmaya vesile olacağız.” dedi.

 

 

ZORLUOĞLU: MEMNUNİYET ÜST SEVİYEDE

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak halkın büyük beğenisini kazanan önemli çalışmalar ve projeleri Van’da yürüttüklerini söyleyen Zorluoğlu şöyle konuştu: “Allah’ın izniyle önümüzdeki dönemde de bu büyük hizmetlere gayret göstereceğiz. Teyzelerimizin, amcalarımızın hükümetimize olan dualarını her gün işitiyoruz. İlk kez asfalt ile tanışan bir teyzemizin duası halen aklımda yer alıyor. Vatandaşımızın valilik ve belediye bakımından hizmet memnuniyeti üst seviyededir.”

 

 

“BANA GÖRE SON ÇIRPINIŞLARIDIR”

Zorluoğlu, “Bu memleketi bir süreden beridir hizmetsiz bırakan ve kamu kaynaklarını maalesef hizmete değil de başka yerlere aktaran bu hizmetlerden rahatsız oluyor. Bir takım abuk sabuk eleştiriler kulağımıza geliyor. Bu eleştiriler haksız eleştirilerdir. Bu şehir 8-9 yıldır bir tek eser ortaya koyamayanların bana göre son çırpınışlarıdır.” Şeklinde konuştu.

 

 

EKİCİ: BİZLERİ DUYGULANDIRDI

Programda bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Ahmet Çam’ın hunharca şehit edildiğini söyledi. Ekici şu ifadeleri kullandı: “Burada isminin yaşatılması adına böyle bir parkın İpekyolu Kaymakamımız tarafından yapılması bizler çok gururlandırdı ve duygulandırdı. Şehit ailemizin buraya kadar gelmiş ve Vanlı vatandaşlarımız ile kucaklaşmış olması bizleri gerçekten çok duygulandırdı.”

 

 

“MÜCADELEMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Ekici, “Ülkemizin birliği ve bütünlüğü adına şehitler verdik ve vereceğiz. Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki asla bu yoldan vazgeçmeyeceğiz. Aynı kararlılıkla askerimiz, polisimiz, güvenlik korucularımızla bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu uğurda tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

 

 

ÇAM: ALLAH POLİSİMİZE ZEVAL VERMESİN

Eşinin isminin parka verilmesinden dolayı İpekyolu kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’e teşekkür eden emine Çam şöyle konuştu: “Sağ olsunlar bizi 3 gün boyunca çok güzel ağırladılar. Rabbim vatanımızı, bayrağımızı, milletimizi kötülüklerden esirgesin. Allah askerimize ve polisimize zeval vermesin. Hepinize çok teşekkür ederim.”

 

 

ACEHAN: ONURLU HİSSEDİYORUZ

Çubuklu Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise Ahmet Çan’ın Ankara Çubuklu ilçesinin 65’inci şehidinden bir tanesi olduğunu ifade etti. Acehan, “Kaderin ne güzel bir tecellisidir ki yine ilçemizin bir ferdi ve hemşerim, İpekyolu’nda hem kaymakam hem de belediye başkan vekili olarak görev almıştır. Çok büyük bir onurdur ki şehidimiz adına böyle güzel bir parkı Van ilimize kazandırmıştır. Bu nedenle kendimi çok mutlu ve onurlu hissediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

“VAN’IN DEĞİŞİMİNİ ÇOK BEĞENDİK”

Davet üzerine Van’a geldiklerini söyleyen Acehan şöyle konuştu: “Van’ı bu değişiminden dolayı çok beğendik. Değişim derken, huzurun, barışın, kardeşliğin olduğu bir ortamda Çubuklu’nun bir vatandaşı olarak burayı ziyaret ettik. Burada teneffüs ettiğimiz mutluluk dolu hava bizleri bir kere daha memnunun etti. Devletimizin, hükümetimizin, kaymakamımızın ve sayın valimizin buradaki huzur dolu ortama verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.”

 

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Öztürk de, 2016 yılında şehit edilen ve Ahmet Çam’ın rahmetle andığını, parkın ilçeye, kentte ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Programda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ve Başbakan Başdanımanı Adnan İnanç birer açılış konuşması yaptı. Açılış konuşmasının ardından Vali Zorluoğlu, şehit Ahmet Çam’ın ailesine plaket taktim etti. Park açılışının kurdele kesimin ardından şehidin ailesi ve katılımcılar parkı gezdi. Programa; İl Jandarma Komutanı Tuğgenaral Yavuz Özfidan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, MHP İl Başkanı Salih Güngöralp, STK ve Oda başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

OLAY

Olay 10 Mayıs 2016 yılında Van’ın İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Karlıova sokakta meydana geldi. Yola patlayıcı döşendiği ihbarını alan polis, bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yerine bomba imha uzmanları sevk edildi. Yapılan inceleme ve güvenlik önlemlerinin ardından bomba imha edilmek istenirken, patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamada, polis memurları Ferhat Aslan ile Ahmet Can şehit oldu, 1 polis memuru yaralandı.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim