Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Durak Jandarma Karakolu'na yönelik yapılan bombalı araç saldırısında ilk belirlemelere göre 10 asker şehit oldu, 8 sivil hayatını kaybetti. Saldırı da 27 kişi ise yaralandı.

 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgeye bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit sayısı 10 asker şehit düştü. Saldırıda ayrıca 8 sivil hayatını kaybederken, 27 kişi ise yaralandı. Saldırının jandarma kontrol noktasında gerçekleştiği belirlendi. 

 

TSK'DAN ŞEMDİNLİ AÇIKLAMASI

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan ilk bilgilendirmede şehit sayısı 8, yaralı asker sayısı 5 olarak duyurulmuştu. TSK'dan yapılan son açıklamaya göre şehit sayısı 9'a yükseldi. Saldırıda 11 yaralı var. TSK'dan yapılan açıklamada, "Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ mensubu teröristlerce sabah 09.45’te bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiği" bildirildi.

 

Son Dakika haberi: Hakkari Şemdinli'de hain saldırı... Şehit sayısı yükseldi

 

ÇUKUR OLUŞTU, YOL TRAFİĞE KAPANDI

Araç ve kimlik kontrolleri yapılırken patlamanın meydana geldiği ve bu sırada yolda 5 metre derinliğinde 10 metre genişliğinde bir çukur oluştuğu, yolun da trafiğe kapandığı belirtiliyor. Patlamadan hemen sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralılar ise Şemdinli ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırıldı.

 

RTÜK'TEN GEÇİCİ YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Hakkari'deki Durak karakoluna yönelik terörist saldırıyla ilgili, Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi. Yasağın, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, yaralılar ve hayatını kaybedenlere ait görüntü ve görselleri kapsadığı kaydedildi.

 

Son Dakika haberi: Hakkari Şemdinli'de hain saldırı... Şehit sayısı yükseldi

 

NUMAN KURTULMUŞ’TAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Twitter üzerinden bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş açıklamasında, "Şemdinli’de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır"’ dedi.

Editör: TE Bilisim