Adana'da 50 dereceyi bulan sıcakta serinlemek isteyen vatandaşlar, iftar öncesi Demirkazık Dağları'ndan kamyonetlerle getirilen karları satın alıp yemek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıAdana'da da etkili oluyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 10 derece üzerinde seyrederken, termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği kentte vatandaşlar serinlemek için çare arıyor. Vatandaşların bulduğu serinleme yöntemlerinden biri de Demirkazık Dağları'ndan kamyonetlerle getirilen karları satın alıp yemek oluyor. Ramazan ayı nedeniyle vatandaşlar iftar önce karın satıldığı yere gelerek uzun kuyruklar oluşturdu. Oruç tutmalarına rağmen saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşlar, kalıbını 1 liraya aldığı karı eve götürüp yiyerek serinliyor. 

 


 

Kuyrukta bekleyen vatandaşlar, kar almak için sıraya girdiklerini, iftardan sonra yiyerek serinlediklerini söylediler. Vatandaşlar, "Bu kar bize yetmiyor. Karcının daha büyük bir araçla kar getirmesi gerekir. Adana'nın sıcağında kar yiyerek serinliyoruz. 2 saattir kar almak için sırada bekliyorum" dediler. Kar satıcısı Dursun Yaşar ise, her yıl bu zamanlar Adanalılara serinletmek için kar getirdiklerini, vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Kalıbını 1 liradan sattıkları karı Niğde'nin Çamardı ilçesinde bulunan Demirkazık Dağları'ndan getirdiklerini belirten Yaşar, Adana'nın sıcağında Demirkazık'ın karı ile vatandaşları serinlettiklerini ifade etti. Yaşar, "Vatandaşa kar yetmiyor. Havalar o kadar sıcak ki bir günde bir kamyonet kar satılıyor" dedi.

 

 

KAYNAK: HÜRRİYET

Editör: TE Bilisim