Şırnak'ta kömür ocağında göçük meydana geldi. Göçük altından çıkarılan 7 işçiden 6'sı hastanede yaşamını yitirdi. Enerji Bakanlığı, maden ocağının ruhsatsız olduğunu açıkladı.

 

Şırnak Kömür Ocakları bölgesinde göçük meydana geldi. 3 No’lu kömür ocağında meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 6 işçi hayatını kaybetti, göçükten 1 işçi ise yaralı kurtarıldı. Bir işçiye ulaşılmaya çalışılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kazanın olduğu madenin ruhsatsız ve kaçak olduğu belirtildi. Şırnak ile Cizre arasında, Cudi Dağı eteklerindeki kömür ocakları bölgesinde bulunan 3 No’lu açık kömür ocağında, bugün saat 15.00 sıralarında göçük meydana geldi. Göçüğün ardından bölgeye, UMKE ve AFAD ile sağlık ekipleri sevk edildi.

 

BİR İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA

Çevredeki maden ocaklarında çalışan işçilerin de yardım ettiği kurtarma çalışmalarında 7 işçi, göçükten çıkarılarak, Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçilerden 6’sı hastanede hayatını kaybetti. Bir işçinin hastanedeki tedavileri sürerken, göçük altında kalan 1 işçiyi arama kurtarma çalışmaları da aralıksız sürdürülüyor.

 

 

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım, kurtarma çalışmalarının devam ettiği göçük gitti. Bölgeye jandarma ekipleri de sevk edildi

 

 

ENERJİ BAKANLIĞI: MADEN OCAĞI RUHSATSIZ

Göçüğe ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:  “Şırnak’ta meydana gelen kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için MİGEM tarafından 2013 yılında faaliyete durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana geldiği saha için MİGEM tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir.”

Editör: TE Bilisim