Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yapılan saldırıları sert bir dille eleştirdi. Önder, '“Bunlar atını itini nallayıp üzerinize geliyorlar. Bu dizimiz toprağı görmedi, görmeyecek. Bize diz çöktüremeyecekler.” dedi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKLER

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Adana veMersin il başkanlıklarına çiçek ve kargo paketlerindeki bombaların patlaması sonucu 3’ü ağır 6 kişinin yaralandığını belirtti. Önder, “Bunlar atını itini nallayıp üzerinize geliyorlar. Bu dizimiz toprağı görmedi, görmeyecek. Bize diz çöktüremeyecekler.” dedi.

 

hdp-il-binasinda-son-dakika-patlama.20150518121857.jpeg

Ankara'da katıldığı bir radyo programında açıklamalarda bulunan Önder, seçim çalışmalarına başladıkları günden bu yana HDP’nin seçim noktalarına 62 kez saldırıdüzenlendiğini söyledi. Önder, Adana binasındaki saldırıda ise 3'ü ağır olmak üzere 6 vatandaşın yaralandığını bildirdi.

HDP’yi bölge partisi olmakla itham eden fakat yükselişi gördükleri için faşizan bir yönelikle ‘Siz tekrar bölge partisi olun’ diyenlerin saldırıları tertiplediklerini savunan Önder, şu ifadeleri kullandı: “Bizim sağladığımız açılımla bütün kesimlerde bir yaratınca bu yönelimi kesmek için saldırılar gerçekleştiriliyor. Bu bizim gelişmekte olduğumuzun göstergesi, onlar için bir tehdit olmasaydık böyle kanlı saldırılar gerçekleşmezdi. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Kabine Üyeleri'nin bize söylediği sözlerin yüzde 5’i normal genel demokrasinin egemen olduğu bir ülkede söylense nefret suçu kapsamında soruşturmaya uğrar. Bunlar atını itini nallamış üzerinize geliyorlar.”

 

hdp-il-binasinda-son-dakika-patlama.20150518121912.png

“Bu ülkede ümidi tükettiler, seçim havası yok. Eşit yurttaşlığı elinden aldılar.” diyen Önder, “Biz bu topraklar umut getirdik, bu ham bir umut değil. Bu dizimiz toprağı görmedi, değmeyecek. Bize diz çöktüremeyecekler.” diye konuştu


KAYNAK-İNTERNET HABER

Editör: TE Bilisim