Van milletvekili adayı Beşir Atalay’ın aday tanıtım toplantısında ‘Van’da Ak Parti ve HDP dışında parti yok’ sözlerine MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp’ten cevap geldi. Güngöralp, “Sayın Atalay siz her ne kadar milliyetçi söylemlerde bulunsanız da Milliyetçi Hareket Partimizin 40 yılı aşkındır Van’da teşkilatları var.” Dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Van İl Başkanı Salih Güngöralp, yazılı bir açıklama yaparak Ak Parti Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay’ın söylemlerine sert bir şekilde cevap verdi. Güngöralp, 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından bir hükümetin seçilmediğini belirterek, “Halkımız koalisyon olmasını istemiştir. Ne yazı ki Sayın Cumhurbaşkanı ve de AKP kadroları Türkiye’mizin bu zor şartlarında ekonomi taban yapmış, terör tavan yapmış, millet ekonomik krizle karşı karşıya kalmış, her geçen gün esnaf kepenk kapatır bir duruma gelmiş, her gün şehit haberleriyle uyanan bu aziz milletten tekrar 1 Kasım da seçim istemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı olmasına rağmen tatmin olmamış ile de ben padişah olacağım diye 400 milletvekili istemiş, ülkemizi bir taraftan savaşa sokmuş bir taraftan da ekonomi krize sürüklemiş, hiç bir siyasi partiyle ortaklığı düşünmemiştir. İki şartla partilere gidilmiş ya 6 aylık azınlık hükümeti ya da 2 aylık seçim hükümetine destek verin diye siyasi partileri oyalamıştır.” Dedi.

 

GÜNGÖRALP: SÖYLEMLERİNİZ TUTMAYACAKTIR!

Milliyetçi Hareket Partisini tüm projeleriyle uzun vadeli bir hükümet istediğine işaret eden Güngöralp, “İsterken de 4 şartından vaz geçmemiştir.  Bizim şartlarımız Türk milletinin istediği şartlardır ama ne yazık ki Dolmabahçe’de PKK’nın 10 maddelik şartları kabul görmüş fakat MHP’nin ise 17/25 Aralık yolsuzluk dosyaları kabul görmemiştir. Dolayısıyla AKP kendi nefislerine yenik düşerek erken seçim istemişlerdir. Bizde parti ve teşkilatlar olarak Van merkez ve ilçelerimizde teşkilatlarımızla 1 Kasım seçimlerine hazır bir şekilde milletvekili müracaatlarımızı almışızdır. 8 milletvekili adaylarımızla sahaya inmişizdir ve bunları görmeyen ihanet ve açılımının başı olan Sayın Beşir Atalay beyefendi talihsiz bir açıklama yapıyor. Güya Milliyetçi Hareket Partisi’nin teşkilatları adayları yokmuş gibi söylemlerde bulunuyor. Sayın Atalay siz her ne kadar milliyetçi söylemlerde bulunsanız da her ne kadar doğuda MHP yoktur deseniz de bu tür söylemleriniz tutmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partimizin 40 yılı aşkındır Van’da teşkilatları mevcuttur. MHP ile uğraştığınız kadar PKK ile uğraşsaydınız şimdi çoktan PKK bitme noktasına gelmişti. Siz aldatma kandırma partisi olarak PKK ile müzakere yapın MHP ile mücadele yapsanız da tutmayacaktır.” Diye belirtti.

 

“SİZ RAHAT OLUN”

Parti olarak hiç bir zaman Van için ithal aday getirmediklerini belirten Güngöralp, “Bu memleketin bağrından çıkan cesur, doğru, ilkeli insanları aday gösterdik. Hiçbir zaman ithal adayımız olmadı. Sayın Atalay siz ithal aday olduğunuzdan dolayı Van’ı Vanlıyı bilmediğinizden bizim teşkilatlarımızı ya da adaylarımızı göremiyorsunuz. Siz polis ordusuyla gezdiğiniz için etrafınızı göremiyorsunuz. Van halkı şerefli ve onurlu bir millettir. İthal adaya oy vermezler, siz rahat olun. Van bölgesinde sizin gidemeyeceğiniz her tarafa biz gidiyoruz. Biz öyle panzerlerle ya da tomalarla seçim çalışması yapmıyoruz. Düne kadar aşiretçiliği, milliyetçiliği ayaklar altına almıştınız, bugün ne oldu da aşiretleri kabul gördünüz. Bir anda milliyetçi oldunuz?  Siz ne yaparsanız yapın milliyetçilerden size ekmek çıkmaz.” Şeklinde konuştu.  

 

Milliyetçi Hareket Partisi’ni görmemekle, inkâr etmekle siyasetin yapılmayacağını belirten Güngöralp, “Sizleri dürüstlüğe dik durmaya davet ediyorum. İnkârcı politikalarınızdan vazgeçmenizi öneririm.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim