ŞEHRİVAN SEÇİM: ÖNDER ALTINAL - MERAL YILDIZ - 24 Haziran seçimlerine “Vakit Türkiye Vakti”, “Vakit Ak Parti Vakti” şiarıyla hazırlanan AK Parti’nin Van mitingine katılan Başbakan Binali Yıldırım “Vakit Van vakti” dedi. Seçimin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin son başbakanı unvanıyla tarihe geçecek olan Yıldırım, Vanlılara “Şehr-i Van’ın yiğit insanları” diyerek seslendi. Kentte AK Parti hükümetleri döneminde yapılan hizmetleri paylaşan Yıldırım,” Bu seçimde Vanlı kardeşlerimiz yeni bir destan yazacak. Gençlerimiz yıllardır kendilerini terör maşası olarak kullananlara hak ettiği dersi 24 Haziran’da verecek.” Verecek dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Van’a geleceği müjdesini veren Yıldırım, Van’ın merakla beklediği stadyumun yerine yapılacağı haberini verirken Türkiye’nin bir çok yerinde yapılması beklenen millet bahçeleri konusunda Van’a da stadyumun yerinde yapılması sözü verdi. Van’ın son dönemlerde modern bir kent olduğu vurgusunu yapan Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve ilçe belediyelerine teşekkür etti. Yıldırım, Eski Devlet Hastanesi’nden beşyol meydanına kadar uzanan kalabalığa sık sık seslenerek: “Allah’ına kurban Van” diye hitap etti.

 

 

24 Haziran’da yapılacak olan Genel Seçim ve Cumhurbaşkanlığı (Başkanlık) Seçimi için Van’a gelen Başbakan Binali Yıldırım, Beşyol meydanında Vanlılarla bir araya geldi. Beşyol’da düzenlenen mitingde Vanlılara son Başbakan unvanıyla hitap eden Yıldırım gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Konuşmasında ağırlıklı olarak Van’ı konuşan Son Başbakan, Van’daki görüntüye hayran kaldı.

 

 

YILDIRIM ŞEHR-İ VAN’LA BAŞLADI

 

Yıldırım konuşmasına kullandıkları dil ile başladı. Yıldırım, “Bizim dilimiz samimiyet dilidir. Biz başkaları gibi hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık, vatandaşlarımıza, Van’ın yiğit insanların hep doğruyu söyledik. İşte bunun içinde hiç mahcup olmadık ve olmayacağız. Biz vatandaşımızla gönül diliyle konuşuruz. Biz Doğu’da başka Batı’da başka konuşanlardan değiliz. Kürt kardeşlerime burada söz verip Ankara’ya gidip bunları unutan olmadık. Şimdi istiyoruz ki sizinle, Şehr-i Van’ın yiğit insanlarıyla yürüdüğümüz bu yolda 24 Haziran’da yeni bir sayfa açalım.”

 

 

“BUGÜN YİNE ÇOK BAŞKASIN VAN”

 

“Vanlı kardeşlerim 24 Haziran’a hazır mıyız?” diyen Yıldırım, “Yeni bir desten yazacak mıyız? Kardeş kavgasını bitirmeye var mısınız? Şehirlerimizi yakıp yıkan terör örgütlerine hesap soracak mıyız? Aynı secdeye baş koyduğumuz, aynı duaya amin dediğimizi bir kez daha dünya aleme gösterecek miyiz? Artos dağında kardeşlik türküleri söyleyecek miyiz? Anaların acılarını dindirecek miyiz? Muhteşemsin Van. Bugün yine çok başkasın Van. Van bir kez daha kardeşlik destanı yazıyor. Van bir kez daha birliğimizin, beraberliğimizin adresi oluyor. Rabbim Vanı muhafaza etsin, rabbim Vanlı kardeşlerimizin ayağına taş değdirmesin.” Diye konuştu.

 

 

YILDIRIM AÇIKLADI: ERDOĞAN VAN’A GELECEK

 

Cumhurbaşkanının Van’a geleceğini belirten Yıldırım şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızla birlikte Türkiye’yi bir uçtan bir uca dolaşıyoruz. Her yerde aynı coşkuyu, heyecanı ve samimiyeti görüyoruz. Cumhurbaşkanımız da gelecek ve sizlerle hasret giderecek. Merak etmeyin. Çünkü Ak Parti milletin aynasıdır. Ak Parti’ye güzel bakanlar, güzel görür, güzel düşünenler hayattan zevk alır. Ak Parti doğu ve batının her yerde eşitlendiği partidir.”

 

 

“KUTLU YÜRÜYÜŞÜMÜZE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Yıldırım, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana insanı yücelt ki devlet yücelsin. İnsanın yaşamadığı yerde hizmet, gelişme, kalkınma olmaz. Din, dil, ırk ve mezhep üzerinden bölücülük yapmadık. Terör örgütleri PKK, YPG, DEAŞ gibi masum çocuklarımızı kullanmadık. Terörü Türkiye’nin gündeminden çıkarmak için gereken adımları attık. Bu terör örgütlerinin Kürt kardeşlerimiz ile hiçbir sorunu yok. Onlar sizin dertlerinizle derlenmiyorlar. Onlar sizin hayatınızı karartacak insan katlediyorlar. Bu yüzden bir olacağız, birlikte olacağız. Kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

 

YILDIRIM: VAN YENİ BİR DESTAN YAZACAK

 

“Asimilasyon, baskı politikalarını hep ret ettik ve elimizin tersiyle ittik” diyen Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’ye anlatılan korku masallarını temizledik. 5 üniversitemizde Kürtçe anadil eğitimi veren alanlar açtık. Değerli Vanlılar Kürtlüğünüzle gurur duyun. Çünkü rabbim sizi böyle yaratır. Biz kullar nasıl yaratılacağımıza karar vermiyoruz. Biz birlikte yaşamaya, birlik olacağımız ve hep birlikte Türkiye olmaya karar veririz. Tenlerimizin, gözlerimiz, saçlarımızın renkleri farklı olabilir. Ancak gözümüzden dökülen yaşların rengi aynıdır. Bu yüzden ihtiyacımız olan birlik ve beraberliktir. Okullarda Kürtçeyi seçmeli ders yaptık, anadilde savunma hakkı vererek bir ayıba son verdik. Kürtçe televizyon ile basının önündeki engelleri biz kaldırdık. Vanlı kardeşlerimiz eski Türkiye ile geleceğin Türkiye arasında çok fazla şans var. İşte 24 Haziran’da bu kazanımları daha da ileriye götürmek için bir karar vereceğiz. Bu seçimde Vanlı kardeşlerimiz yeni bir destan yazacak. Gençlerimiz yıllardır kendilerini terör maşası olarak kullananlara hak ettiği dersi 24 Haziran’da verecek.”

 

 

“VAN’IN DEĞİL KANDİL’İN EMRİNDE OLDULAR”

 

HDP’ye verilen desteği ve sonrasın yaşananları anlatan Yıldırım, “Van’a yapılan hizmetleri en iyi siz biliyorsunuz. Şurada milletvekillerimle şehre girdiğimde o temizlik, çiçekler, görüntü en gelişmiş şehri andırıyor. Bunlar huzur ve kardeşliğin eseridir. Hiçbir bölücü terör örgütünün bu kazanımları ve bu güzellikleri bozulmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye partisi olacağız diye HDP sizden destek istedi değil mi? Sizde inandınız destek verdiniz. Sonra ne oldu. Kandilin emrine girdiler. Van’ın değil Kandil’in emrinde olanlara gerekli cevabı verecek misiniz? 24 Haziran’da bu cevabı verecek misin Van. Oyu Van’dan alacaksın ancak paraları dağa göndereceksin. Kürt kardeşimin oyu ile kazanacaksın ama masum insanların kanına gireceksin. Bölgeye gelen insanları hedef alacaksın ve onları alçakça kat edeceksin.” Dedi.

 

 

YILDIRIM: ALLAH’INIZA KURBAN VAN

 

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bölücü terör örgütünün uzantısı olanlar. Size ve ülkemize çok zarar verdi. Etnik kimliğinizi kullanarak sizi çocuklarınızı bunlar dağa çıkarmadılar mı? Hamdolsun terör bitecek dedik ve artık yavrularımızı dağa çıkaramıyorlar. Yavrularımız silah değil kalem tutacak ve aydınlık Türkiye için yürüyecek. Çukur siyaseti ile Kürt kardeşlerimizin evleri başlarına yıkınlar bunlar değil mi? 24 Haziran’da bunların hesabını sormanın yeridir. Sandıkta birliğimizi bozanlar, şehrimizi tarumar edenlerden hesap soracak mıyız? Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçecek miyiz? Ak Partiyi, Cumhur İtifakını meclise gönderecek miyiz? Allah sizden razı olsun. Allah’ınıza kurban Van.”

 

VAN’A YAPILAN YATIRIMLARI ANLATTI

 

“Van irade ve cesaretle Ak Parti diyor” şeklinde sözlerine devam eden Başbakan Yıldırım, “Van birlik ve bereket için Recep Tayyip Erdoğan diyor. Bu heyecan sizdeyken. Şu kalabalığa bir bakın. Kalabalığın bir ucu burada, diğer ucu Beşyol’da. İşte Van işte Ak Parti. Şehrimizin güzelleştirilmesine büyük desteği olan Tuşba, İpekyolu Başkanlarımıza Valimize ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Var olsunlar. 16 yıldır boş durmuyoruz. Türkiye’nin her köşesinde olduğu gibi Van’a da yatırım yapıyorum. Şu anda kadar Van’a 26 milyar yatırım yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. 2002’de 1 milyon ihracaat yapan Van, 2017 yılında 42 milyon ihracat yapar hale geldi.” Şeklinde konuştu.

 

 

“DOĞALGAZDA ŞİMDİ ARTIK SIRA İLÇELERDE”

 

Yüzüncü yıl Üniversitesi ve hastaneler hakkında da bilgiler veren Yıldırım şöyle devam etti: “Van’a 16 yılda 9 bin derslik kazandırdık, gençlerimiz için spor tesisleri yaptı. Gençlerimiz bunları hak ediyor bunun devamını getireceğiz. Van YYÜ’yü bölgede gözde olan üniversite yaptık. 16 yılda Van’da 13 tane hastane yaptık. Erciş’te yeni bir hastane yapıyoruz. Hayırlı olsun. Gürpınar, Çatak’ı unutmadık. Oradaki hastanelerde bitecek. Van’da sadece 3 tane ambulans vardı. Bugün 76 tane ambulansımız var. Van’ın uzun zaman içme suyunu karşılayacak yeni baraj ve göletler inşa ettik. 337 bin dönüm araziyi sulama sistemleri ile bollukla buluşturduk. Van’a doğalgaz getirdik mi? Şimdi artık sıra ilçelerde.”

 

VAN’A MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

 

Van’a 2 müjde veren Yıldırım bu müjdeleri çevreyolu ile stadyum oldu. Yıldırım, “Koca şehr-i Van’da 2002’de sadece 36 kilometre bölünmüş yol vardı. Bugün ise 547 kilometre bölünmüş yol var. Yoları böldük, hayatları ve gönülleri birleştirdik. Yoları böldük ama Türkiye’yi böldürmedik, böldürtmeyiz. Van Denizinin her iki tarafını yollarla donattık. Kuzgunkıran’ı yaptık diğeri tüpü de yapıyoruz. Havalimanını büyüttük. 2003’te Van’a gelen yolcu sayısı 114 bindi. Şimdi ise 1 milyon 600 binin üzerine çıktı. Bahçesaray’a tünel yaptık. Van-Hakkari yolunu tamamlayacağız. Burada tüneller yapacağız. 2 müjdem var size. Uzun süre HDP’nin yapımına engel olduğu çevreyolunu yapacağız. Bir diğeri ise şehr-i Van’a güzel bir stadyum yakışır değil mi? Yeni bir stadyum yapacağız. Hayırlı olsun. Mevcut stadyumun yerini de Millet Bahçesi yapıyoruz.” Diye belirtti.

 

“VAN’IN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATACAĞIZ”

 

Yıldırım konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “2002’de bir tane OSB vardı Van’da şimdi ise 2 OSB’de 3 bin 500 Vanlı kardeşimiz istihdam ediliyor. Kapıköy Sınır Kapısını modernize ediyor. Daha çok turist, İranlı Van’a gelecek. Van’ın turizm ve ekonomisi canlanacak. Van’a et kombinası yapıyoruz. Kültür merkezi ve kütüphane yapımı kararı aldık. Emniyet Müdürlüğünün yeni binasını yapmaya da devam edeceğiz. Hükümet konağını da yeniliyoruz. Bugün dünya çevre günü. Bugün Van’a bir müjdem var. Atık sus tesisinin temelini attık. 100 milyon lira harcayacağız. Atık sular artık denize akmayacak ve Van’ın güzelliği daha da artacak. Katı atık tesisinin temellerini atacağız.”

 

YILDIRIM: DURMAK YOK YOLA DEVAM

 

Vanlılara son olarak, “Vakit Türkiye vaki, vakit Ak Parti vakti diyor muyuz?” diye soran Yıldırım, “Akdamar Adasına deniz altından su götürüyoruz. İskele Cad. tamamen yenileniyor. Peynirciler çarşısı yenileniyor. Şehir içi yollar yenileniyor. Her tarafta güzellik var. Yapan kim Ak Parti, yaparsa Ak Parti yapar. Bu yatırımların devam etmesini istiyor muyuz? O halde durmak yok yola devam ediyor. Güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için Van hazır mı? Erdoğan ile kutlu yürüyüşe devam ediyor muyuz? Vakit Türkiye vaki, vakit Ak Parti vakti diyor muyuz? 24 Haziran seçim bayramımız mübarek olsun.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim