Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi kamuoyu araştırma şirketleriyle görüşüp partilerin son oy oranlarını köşesine taşıdı.

Anketlerde kararsızların oranlarının yüzde 30 olduğuna dikkat çeken Selvi, Akşener partisi kurulmadığı için seçmene sorulmadığını yazdı.

 

Partilerin oy oranı nasıl? 1 Kasım seçimleri ile oluşan denge devam ediyor. İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

 

AK PARTİ YÜZDE 49-50

"Birkaç puanlık sapma ile birlikte. Kararsızların oranı dağıtıldığında AK Parti yüzde 49-50 oranına ulaşıyor. CHP yüzde 25-26 oy oranını koruyor. Ayrıca CHP seçmeni en kararlı seçmen kitlesini oluşturuyor. 16 Nisan referandum sonuçlarının dramatik farklar içermemesi ve adalet yürüyüşü gibi etkiler nedeniyle CHP seçmeni ilk kez huzursuz seçmen kitlesinde yer almıyor.

 

MHP BARAJIN BİRKAÇ PUAN ÜSTÜNDE

HDP barajın altı-üstü konumunu koruyor. MHP, henüz Meral Akşener etkisi ölçülemediği için barajın birkaç puan üstünde görülüyor. Milliyetçi dalganın yükselişi ve iktidara uyumlu politikaların etkisi olabilir.

AK Parti oylarının yüzde 40’ın altına düştüğünü iddia eden yazılara, hatta konuştuğum bazı AK Partililerdeki moral bozukluğuna rağmen, anketler aynı şeyi göstermiyor. Tabanda bir durgunluk var ama yeni bir arayış yok. AK Parti’den daha iyisi çıkmadığı takdirde AK Parti’ye olan güçlü destek devam ediyor."

 

Abdülkadir Selvi'nin yazısının tamamı

Editör: TE Bilisim