Van’a sürpriz ziyaret gerçekleştiren iki bakan Efkan Ala ve Binali Yıldırım Van TSO’da kentin STK’ları ile bir araya geldiler. Van TSO’da Van’a dair sorunların ve çözüm bekleyen konuların konuşulduğu toplantıda Van TSO önemli sorunlardan oluşan bir sunum ile iki bakanı direk ilgilendiren konularda ses verdi. İçişleri Bakanı Ala’dan çözüm, Binali Yıldırım’dan da çevre yolu gibi konulardan destek isteyen STK’lara bakanlardan “Van’a yatırım yapmaya devam edeceğiz sözü geldi.”

 

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Van’da bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi, Diyaeddin Altındal ve Murat Beyaz ile birlikte Meclis Bakanı Hüseyin Güneş ve Meclis Üyelerinin tarafından karşılanan Bakanlara Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Milletvekili Beşir Atalay ve bakanlıklardan bürokratlar eşlik etti.

 

Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi, bakanlara Van’ın çözüm bekleyen sorunları ile ilgili sunum yaptı. Öncelikle Çözüm Sürecinin Türkiye için çok önemli bir konu olduğunu dile getiren Abi, hükümetin mutlak suretle konuyu çözüme kavuşturması gerektiğini söyledi. Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abi,  Van Şırnak Karayolu, Çevre Yolu, Van’ın Lojistik Merkez olmasını, İstihdam için önemli olan  Çağrı Merkezi, Van’ın SRC Sınav Merkezi Olması gerektiğini, Van ve Bölge firmalarının devletten alacaklarının bir an önce ödenip, daralan Van ekonomisine katkı sunacağını, Hafif Raylı Ulaşım Hattının, Van-Urmiye Uçak Seferlerinin geliştirilmesi,  Van Havalimanı alt yapı sorunlarının giderilmesi konusunda bakanlardan destek istediklerini ifade etti.

 

YILDIRIM: YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Hükümetlerinin 13 yıllık süre içinde Bölgeye çok büyük kaynaklar aktardıklarını belirterek şu sözlere yer verdi: “Tüm engellemelere rağmen, hükümetimiz kararlılıkla geri kalmış bölgeye yatırım yapmaya devam edecektir. Yaptığımız yatırımlarla Van Gölü çok önemli bir iç deniz oldu. Van Şırnak Karayolu tüm engellemelere rağmen tamamlanacaktır. Bölge halkının kalkınması ve gelişmesi için yatırımlarımız devam edecektir.”

 

ALA: DEVLETİMİZ HALKIN YANINDA OLACAKTIR

İçişleri Bakanı Efkan Ala Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu belirterek “Bu süreçte çok zorluklar yaşadık. Büyük badireler atlattık. Bölge halkının hep yanında olduk. Birlik ve beraberliğimizi korursak bu ülke çok önemli bir dünya ülkesi olacaktır. Devletimiz her zaman halkımızın yanında olmaya, sorunların çözümü için çalışmaya devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

 

TAKVA: REFORMLARA İHTİYAÇ VAR

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, hükümetin 13 yıllık iktidarları döneminde çok önemli yatırımlar ve ülkeye büyük katkılar sunduğunu söyledi. Takva şu sözlere yer verdi: “Türkiye’nin en büyük projesi Çözüm Sürecidir. Bu süreç mutlak suretle başarılı ile nihayetlendirilmelidir. Halkımız bu konuda büyük bir beklenti içindedir. Yeni ve demokratik bir anayasa ile birlikte çözüm süreci mutlak suretle bu ülkenin önündeki en büyük sorundur. Bununla birlikte Bölgeler arası gelişmişlik farkı yılların verdiği ihmallerin sonucudur. Bu nedenle Türkiye’nin 20 yıllık geleceğine damga vuracak olan bölgeler arası gelişmişlik farkı için daha yapısal ve uygulanabilir reformlara ihtiyaç vardır. Odamızın uzun zamandır talep ettiği Deniz Ticaret Odası Temsilciliğinin odamız bünyesinde açılması konusunda desteğinizi bekliyoruz. ”

 

Toplantıya katılan diğer Sivil Toplum Örgütleri de yaşanan sorunları bakanlara aktardı. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi ve Meclis Başkanı Hüseyin Güneş bakanların oda ziyareti anısına birer plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim