Kahramanmaraş'ta yaşayan Suriyelilerin araçlarına geçici Türk plakası verilmeye başlandı.

 

İLK PLAKA VERİLDİ

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin beraberinde getirdikleri tescilli özel araçlara, harf grubu 'SAA' olan geçici Türk plakası verilmeye başladı. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 51. maddesinde yapılan değişiklik çerçevesinde, Suriyelilerin barındığı çadır kentte ilk plaka verildi.

 

300 SURİYE PLAKALI ARAÇ BULUNUYOR

Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, burada yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ta ikamet eden Suriyelerin araçlarına geçici Türk plakası vermeye başladıklarını ve kentte yaklaşık 300 Suriye plakalı aracın bulunduğunu belirtti. Suriyeli araç sahiplerine 46 SAA 001'den başlayarak plaka vermeye devam edeceklerini dile getiren Telli, geçerli araç muayenesi, trafik sigortası ve İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kaydı bulunanların plakayı almaya hak kazanacağını söyledi. Telli, trafik kurallarına uymayan Suriyeli sürücülerin daha rahat ihbar edilebileceğini kaydetti.

 

"SURİYE PLAKASI VARKEN HER YERE GİDEMİYORDUK"

Aracına Türk plakasını alan ilk Suriyeli Hüseyin Mahmut ise "Suriye plakası varken her yere gidemiyorduk. Milletin dikkatini fazla çekmesin diye pikniğe bile gidemiyordum. Şimdi Allah'a şükür Türk Devletinin bize verdiği plakalarla daha rahat gezme imkanı bulacağım" diye konuştu. Geçici trafik belgesi ve tescil plakası verilen araçlar, başkasına satılamayacak ya da ödünç verilemeyecek. Geçici trafik belgesi almayan araçlar trafikten men edilecek. Bu araçlar, "Geçici çıkış yol belgesi" alınmadıkça da yurt dışına çıkış yapamayacak.

Editör: TE Bilisim